Terug 17 augustus 2018

KV Mechelen - Lommel SK: Reacties

Na twee puntendelingen op verplaatsing mocht Malinwa vanavond aan de bak op eigen veld tegen Lommel. Een mooie zomeravond eindigde in mineur voor geelrood na de onverwachte 1-2 nederlaag. “Dit was KVM-onwaardig”, klonk het na de partij in de vernieuwde spelerstunnel.

Swinkels: “We vonden moeilijk oplossingen”

“We hadden de controle over de wedstrijd. Lommel prikte bij momenten wel goed tegen, maar het balbezit was voor ons. We kwamen dan ongelukkig op achterstand en met een man minder werd de opdracht om te winnen er niet eenvoudiger op. Na de verdiende gelijkmaker hadden we het gevoel dat er nog meer in zat, maar dan kregen we alsnog een tweede treffer om de oren. Lommel stond goed in blok en speculeerde op de counter. Zelf vonden wij te weinig oplossingen om ze uit verband te spelen. Met twee op negen mogen we echt niet tevreden zijn. Het is aan ons om zo snel mogelijk oplossingen te vinden tegen ploegen die laag blijven voetballen.”

Corryn: “Iedereen is aangeslagen”

Corryn: “Dit had niemand verwacht. Thuis verliezen voor zoveel mensen had nooit mogen gebeuren. Dit is een pijnlijke avond. We zijn allemaal erg aangeslagen. We moeten nu de koppen bij elkaar steken en hard blijven werken. Eén keer winnen en de trein is vertrokken. Hopelijk kan de bekermatch ons op het juiste spoor zetten.”

Kaya: “Meer rust nodig aan de bal”

Kaya: “Met tien man een achterstand ombuigen is niet evident. Toch kwamen we nog op gelijke hoogte en voelde je de drang om er nog over te gaan. Helaas was het Lommel dat nog een tweede keer wist te scoren. Twee op negen is echt onvoldoende. De motivatie is er wel, maar we hebben te weinig rust aan de bal. We vinden elkaar nog moeilijk. Eén overwinning kan het tij doen keren.”