Terug 23 september 2018

KV Mechelen - KVC Westerlo: 2-0 (Eindstand)

KV Mechelen kreeg met Westerlo de leider van de competitie over de vloer. De overwinning was broodnodig voor Mechelen, want de kloof met de leiders telde 7 punten. Malinwa won de wedstrijd met 2-0.

In de openingsfase was de eerste grote kans voor Westerlo. Een corner van Van Eenoo bereikte het hoofd van Biset, maar de ex-Mechelaar kopte hoog over.

Na tien minuten kon Malinwa voor het eerst dreigen. Storm bracht de bal voor doel, waarna Togui met een spectaculaire omhaal Van Langendonck probeerde te verschalken. De Westelse keeper kon uiteindelijk de bal klemmen.

Na een kwartier voetballen domineerde Malinwa de wedstrijd. Na een knappe Mechelse combinatie kwam de bal bij Togui terecht. De Ivoriaan ging knap zijn man voorbij en haalde uit, maar zijn schot ging hoog over.

Net voor het halfuur ging Togui liggen na contact met Biset. Scheidsrechter Ruperti zag er geen fout in, tot groot protest van de Mechelse spelers.

Malinwa kon steeds meer het tempo bepalen, maar kwam niet echt tot kansen. Storm combineerde met Kaya en zette voor. Tainmont werd vastgehouden en ging tegen de grond. Ruperti legde de bal opnieuw niet op de stip.

Kort daarna kwam Westerlo nog eens opzetten. Van Eenoo werd op Verrips afgestuurd.  De Westelse middenvelder probeerde topschutter Naessens te bereiken, maar Swinkels werkte weg.

Vlak voor de rust kon Naessens het opnieuw proberen. Hij werd diep gestuurd, kapte zijn man uit en haalde uit. Zijn schot was te centraal, en Verrips kon eenvoudig pakken.

Westerlo uitgeteld na 5 minuten

Malinwa begon met een droomstart aan de tweede helft. Togui veroverde de bal en stormde naar voren. Hij omspeelde twee verdedigers en legde terug tot bij Storm, die eenvoudig kon afwerken.

Meteen daarna verdubbelde Mechelen de score. Een voorzet van Bagayoko werd weggewerkt tot bij Engvall. De Zweed kon buiten de zestien afleggen voor Schoofs, die de bal in een keer voorbij Van Langendonck knalde.

Mechelen rook bloed en ging op zoek naar het derde doelpunt. Storm liep nogmaals de lijn af en probeerde vanuit een scherpe hoek Van Langendonck te verrassen. Zijn schot ging een metertje naast.

Invaller Engvall wilde zijn doelpuntensaldo ook wat opkrikken. Hij omspeelde Van Den Bogaert, sneed naar binnen en haalde uit, maar Van Langendonck pakte eenvoudig.

Een kwartier voor tijd ging Storm voor de zoveelste keer de lijn af, op zoek naar zijn tweede van de avond. Hij kapte naar binnen en schoot, maar de bal ging opnieuw een metertje naast.

Kort daarna combineerde de Mechelse aanval door de Westelse verdediging. Kaya kon uiteindelijk Van Langendonck fusilleren, maar zijn schot belandde in de tribune.

Engvall deed er alles aan om te scoren. De spits stormde nog eens naar voren, liet Dewaele achter zich en haalde uit. Van Langendonck was geklopt, maar de bal rolde net naast.

Kort voor het einde probeerde Abrahams de aansluitingstreffer te maken. Hij controleerde een afvallende bal, kwam de zestien binnen en haalde uit. Zijn schot belandde uiteindelijk in de tribune. 

Wedstrijddigest

 Opstelling KVM: Verrips, Van Cleemput, Swinkels, Mera, Bagayoko, Schoofs, Corryn (70’ De Witte), Kaya, Storm, Tainmont (45’ Engvall), Togui (81’ De Camargo)

Opstelling Westerlo: Van Langendonck, Biset, Dewaele, Soumah, Van Den Bogaert, Van Eenoo (58’ Ghandri), Alessandro, Rommens, Oto’o, Abrahams, Naessens

Scheidsrechters: Ruperti, Fikkert, Frijn, Debeuckelaere

Doelpunten: 46’ Storm, 50’ Schoofs

Gele kaarten: 64’ Corryn, 65’ Naessens, 74’ Soumah, 81’ Mera

Rode kaarten: /

Toeschouwers: 12.438