Terug 23 september 2018

KV Mechelen - KVC Westerlo: Trainersbabbel

Vooraf werd de wedstrijd tegen leider Westerlo omschreven als de match van de laatste kans met het oog op de periodetitel.

Vrancken: “In 1B ligt alles heel dicht bij elkaar. Als je twee wedstrijden wint, kan je ineens weer bovenin meedraaien. Maar daar waren we voor deze match niet mee bezig en nu eigenlijk ook niet. We moesten ons niveau opkrikken en dat vooral in de laatste 30 meter. Daar was het gewoon niet goed genoeg in de laatste wedstrijden. Daar hebben we hard aan gewerkt op training”.

Wat vorig weekend amper lukte op het veld van Beerschot, lukte nu wel: KV Mechelen creëerde heel wat kansen.

Vrancken: “Voor de rust lukte dat al redelijk en kregen we al enkele kansen, maar vooral na de rust liep het erg vlot met een zege als resultaat. Door twee snelle treffers net na de rust zaten we op rozen. Voor het vertrouwen is deze zege ook enorm belangrijk. Soms heb je maar iets kleins nodig om een klik te maken in je hoofd. We hadden na die twee-nul de match wel moeten doodmaken. Dat moeten we nog beter doen.”

Volgende week wacht opnieuw een belangrijke wedstrijd tegen Lommel.

Vrancken: “We hebben vandaag vertrouwen getankt, maar op zich verandert er niets. We zullen hard moeten blijven werken want anders zal het niet lukken. Het belangrijkste is dat we nu de goede lijn doortrekken. Dan zien we wel hoe het zit met de stand in de eerste periode. We werken nu gewoon van match tot match. Als je te fel focust op de lange termijn, kan je struikelen over de zaken die net voor je liggen.”

Op woensdag staat er eerst nog een bekermatch tegen Antwerp op het programma.

Vrancken: “Het wordt een drukke week. We hebben vandaag gespeeld, nu volgen amper twee dagen recuperatie en dan wacht Antwerp al. Na die match hebben we opnieuw slechts twee dagen en dan moeten we naar Lommel. Als je dat programma bij Anderlecht voorlegt dan staan alle kranten vol dat het niet kan dat er zo weinig recuperatiedagen zitten tussen de wedstrijden. Wij in 1B moeten daar blijkbaar wel gewoon vrede mee nemen. Nu ja, het is nu eenmaal zo en we willen ook in de beker zo ver mogelijk raken. We gaan er voluit voor gaan woensdag.”