Terug 2 september 2018

KV Mechelen - AFC Tubize: Reacties

KV Mechelen won vanmiddag met het kleinste verschil van AFC Tubize. Net als in de bekermatch kroonden Verrips en Tainmont zich tot matchwinnaars.

Van Cleemput: Alles kan nog

Van Cleemput: “We wisten dat dit een erg belangrijke wedstrijd zou worden. Een overwinning kon ons niet enkel vertrouwen geven, maar bracht ons meteen terug in de strijd om de eerste periodetitel te pakken. De drie punten waren dan ook van cruciaal belang vandaag. Ik ben blij dat het ons is gelukt. Ik had een gesprek met de coach enkele dagen geleden waaruit bleek dat hij met het idee speelde om met mij te starten. Ik heb geprobeerd om zijn verwachtingen zo goed mogelijk in te lossen.”

Verrips: dit geeft vertrouwen

Verrips: “Het is fijn om het vertrouwen te krijgen van de coach. Als je in je eerste competitiematch de nul kan houden en enkele bepalende reddingen kan doen, dan kan je niet anders dan tevreden zijn. In de beker had ik weinig werk, maar kon ik me éénmaal tonen. Vandaag zat ik meteen goed in de wedstrijd. Bij de bal op de paal had ik het geluk aan mijn kant. Wat de toekomst brengt, dat zien we wel. Ik kan alleen maar mijn uiterste best doen. We hebben een grote kern met veel kwaliteit. Het is aan ons om, zeker thuis, nog dominanter te voetballen.”

Van Damme: vechtlust is mijn handelsmerk

Van Damme: “De coach had me bij mijn aankomst al meteen duidelijk gemaakt dat ik me moest voorbereiden op een basisplaats. Ik probeerde met mijn vechtlust iedereen mee te trekken. Ik vond dat we de wedstrijd wel onder controle hadden, al bleef het uiteraard spannend tot het einde door het kleine verschil. Voor mij was het leuk om terug te keren in dit stadion. De supporters hebben geweldig gereageerd. Ik heb mijn straf voldoende uitgezeten en wil dat verhaal nu achter mij laten.”

Storm: we zijn er weer bij

Storm: “Dit was een erg belangrijke wedstrijd. De uitslagen dit weekend speelden in ons voordeel, dus moesten we deze kans zeker grijpen. Ik voelde me steeds beter in de wedstrijd komen en ben blij dat ik mijn steentje kon bijdragen aan deze overwinning. Ik moest vrede nemen met een stek op de bank tijdens de bekerpartij. Vandaag kreeg ik weer het vertrouwen van de coach, ondanks een goede prestatie van Tim Matthys. De grote concurrentie haalt het beste bij iedereen naar boven en dat kan alleen maar goed zijn voor het team.”

Tainmont: leuk om beslissend te zijn

Tainmont: “Op Roeselare nam ik mijn verantwoordelijkheid met de strafschop, in de beker trof ik tweemaal raak en ook vandaag kwam ik tot scoren. Dat voelt goed en geeft vertrouwen. Het is een vreemde competitie waarin je op enkele wedstrijden van onderaan naar bovenaan de rangschikking kan opschuiven. Maar uiteraard ook andersom. We moeten ons focussen op elke wedstrijd en ons spelniveau nog de hoogte in krijgen.”