Terug 23 november 2018

KSV Roeselare - KV Mechelen: 0-0 (eindstand)

Voor het eerst sinds lang kon KV Mechelen een wedstrijd niet winnend afsluiten. Het verloor evenwel ook niet op het veld van KSV Roeselare, want het bleef bij nul-nul na een gesloten wedstrijd.

 

De partij op Schiervelde begon een kwartiertje later. Een vrijdags tochtje naar Roeselare bleek onderweg toch niet zo snel te gaan voor de geel-rode supportersbussen. Maar na het fileleed ging het gauw weer over voetbal. KV Mechelen dreigde via Van Damme (buitenspel), de thuisploeg via Camargo (staalhard naast).

 

Verrips en Van Damme voorkomen achterstand

Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht met veel inzet en strijd. Op echte mogelijkheden was het lang wachten. Roeselare tekende voor de grootste kansen: zo schilderde Dufour aan de rand van de zestien richting hoek, Verrips redde. Luttele momenten later mocht Aoulad alleen Verrips omspelen, maar Van Damme was goed gevolgd en voorkwam de achterstand.

 

Wit-zwarte dreiging en geen strafschop voor KVM

Roeselare bleef de gevaarlijkste ploeg: vlak voor de rust haalde Dufour na een snelle tegenaanval van dichtbij uit. Verrips moest opnieuw aan de bak. Malinwa vond nauwelijks openingen in de wit-zwarte afweer. Al had het wel een strafschop kunnen versieren na hands bij de thuisdefensie. Scheidsrechter Vanbecelaere wees niet naar de stip. Zo bleef het nul-nul bij de pauze.

 

 

Zoeken, zoeken en zoeken

Ook in de tweede helft kregen we een zelfde scenario voorgeschoteld. Malinwa moest wroeten en zoeken om toch maar eens voor Biebauw te verschijnen. Roeselare timmerde elke vrije centimeter ruimte dicht. Dan maar op stilstaande fase zou je denken, maar daar vingen Kaya en co maar weinig mee aan. Offside, Biebauw of te onzuiver: de thuisdoelman en ex-KV’er beleefde een rustige avond.

Ook Verrips moest nauwelijks tussenkomen, want in tegenstelling tot de eerste helft lukte het de thuisploeg niet om van snelle counters te profiteren.

 

 

Spanning in het slot

Toen het laatste kwartier inging, mochten we plots wel kansen aanschouwen. De Camargo en Engvall probeerden het van aan de zestienmeter, Matthys knalde tot twee maal toe op Biebauw. Aan de overzijde toonde Van Acker – u weet wel, de man van de 2-2 in de eersteperiodewedstrijd op Schiervelde – zich aartsgevaarlijk. Hij prikte het leer centimeters naast.

 

Zo bleef het spannend tot in de vier minuten extra tijd. De Camargo had de winning-goal nog aan de voet, maar hij keilde in minuut 93 in de draai net naast de staak.

 

 

 

Wedstrijddigest:

KSV Roeselare: Biebauw, Schmisser, Van Acker, Yagan, Semedo (91’ Borry), Damman, Zolotic, Gravenberch, Aoulad (78’ Godwin), Dufour (85’ Lepicier), Camargo

KV Mechelen: Verrips, Van Cleemput (72’ Van Cleemput), Swinkels, Mera, Bijker, Schoofs, Van Damme, Storm (60’ Matthys), Kaya, Engvall (78’ De Witte), De Camargo

Doelpunten: —

Gele kaarten: 21’ Kaya, 37’ Van Damme, 45’ Camargo, 63’ Gravenberch, 66’ Yagan, 91’ De Camargo

Rode kaarten: —

Scheidsrechters: Vanbecelaere, Eerdekens, Devillers, Pirard