Terug 23 november 2018

KSV Roeselare - KV Mechelen: Trainersbabbel

Zowaar geen drie punten op zak, maar één puntje. Wat vond coach Wouter Vrancken daar van? “Een eerlijk verdict, al hadden we meer moeten doen om de wedstrijd naar onze kant te laten kantelen.”

 

Vrancken: “Het was niet onze beste wedstrijd. Roeselare stond goed, wij hadden last om door hun organisatie te breken. De eerste helft ging op en neer en was evenwichtig. In de tweede helft waren wij beter zonder veel kansen te versieren. Maar we brachten te weinig: we waren in balbezit te onzuiver. Een beetje nerveus zelfs, vond ik.”

 

Zenuwachtigheid in dit team? Dat zagen we al een tijdje niet meer.

“Ik weet niet vanwaar dit komt. Heeft het te maken met het beëindigen van de eerste periode en het terug moeten opladen voor de tweede? Geen idee. Al heb ik wel mijn stem moeten verheffen tijdens de rust. Je kan eens minder zijn en duels verliezen, maar je moet er wél 100% voor gaan.”

Opvallend, KVM scoorde niet en creëerde ook weinig mogelijkheden.

“In de zone van de waarheid waren we niet scherp genoeg. Anderzijds hadden we wél enkele grote kansen op een doelpunt: Tim Matthys strandde meermaals op Biebauw die toch maar weer eens zijn ploeg recht hield. En die bal in het slot van De Camargo…”

 

Al bij al vond Vrancken het wel een billijke uitslag.

“Dat zeker. Jammer dat die ene beslissende fase – strafschop of niet – niet in ons voordeel uitviel. Nu goed, de vorige weken viel het dan weer mee voor ons. Alleen jammer dat die duidelijke handsbal niet gefloten wordt vandaag. Het had voor ons de wedstrijd kunnen openbreken.”