Terug 23 november 2018

KSV Roeselare - KV Mechelen: Reacties

KV Mechelen kwam vanavond niet verder dan een scoreloos gelijkspel op Schiervelde. Geelrood kon onvoldoende haar spel opdringen en vond geen oplossingen om de sterke organisatie van de thuisploeg te ontwrichten.

Matthys: “We vonden vandaag geen oplossingen”

Matthys: “Het is jammer, maar ik denk dat het een terecht gelijkspel is. We vonden moeilijk oplossingen op het spel van de thuisploeg. Door onze geweldige reeks in de eerste periode zijn ploegen zich gaan organiseren op ons spel. Ze proberen nu onze machine lam te leggen en daar is Roeselare vandaag in geslaagd. Vrijdagavond spelen we terug in ons eigen stadion. Gesteund door een massa supporters moeten we in staat zijn de draad weer op te pikken.”

Kaya: “Mensen mogen niet verwachten dat we elke wedstrijd probleemloos winnen”

Kaya: “De thuisploeg speelde vanavond erg compact. Ook in de eerste periode hadden we het hier knap lastig en zonder de rode kaart in de terugronde was de wedstrijd waarschijnlijk ook anders uitgedraaid. Het klopt dat we de laatste weken wat zoekende zijn. Eerst konden we nog teren op onze efficiëntie, maar nu komen we moeilijker in de zone van de waarheid. Onze tegenstanders kennen ondertussen onze kwaliteiten en zelf moeten we ons spelniveau terug de hoogte in krijgen. Dat we vanavond geen strafschop kregen, mag geen excuus zijn voor het gelijkspel. Vorige week zat het in het slot dan weer mee, vandaag niet. Dit gelijkspel is geen drama. We kunnen immers niet elke wedstrijd winnen. Het is wel belangrijk om snel ons spelniveau terug op te krikken.”

Van Cleemput: “Niet gekregen strafschop mag geen excuus zijn”

Van Cleemput: “Dat we vanavond geen strafschop kregen, mag geen excuus zijn voor het gelijkspel. Het loopt de laatste weken moeizamer dan voordien. We doen wel ons best, maar het loopt minder. We houden vanavond wel de nul, maar konden zelf vrij weinig uitgespeelde kansen afdwingen. Zelf voelde ik terug wat hinder opspelen aan de hamstring. Daarom dat ik mijn vervanging vroeg om het niet erger te maken.”