Terug 20 juli 2019

KRC Genk - KV Mechelen: Trainersbabbel

De eerste uitdaging van KV Mechelen dit seizoen eindigde in een verlies tegen KRC Genk. Daarmee was de wedstrijd nog steeds leerzaam, weet ook Wouter Vrancken tijdens de persbabbel. Het ontbreken van enkele belangrijke schakels en te veel “respect” voor de tegenstander kostten Malinwa de wedstrijd.

Vrancken begon zijn uitleg met felicitaties voor KRC Genk. “Allereerst zou ik KRC Genk proficiat willen wensen met de overwinning. Wanneer we het totaalplaatje bekijken, zijn zij de verdiende winnaar. Anderzijds hebben we soms te veel respect getoond, zeker voor het eerste doelpunt. Dat merkte je duidelijk in het spel.”

Toch zag Vrancken enkele factoren die het verlies van Malinwa in de hand hebben gewerkt. “Dat teveel aan respect keerde na het eerste doelpunt. Toen begonnen we meer in onze eigen kansen te geloven, maar het was nog steeds niet genoeg. Ook de manier waarop we twee goals incasseren is jammer; telkens op een stilstaande fase.”

“Genk speelde ook niet met hun basisploeg, maar zij konden de afwezigen goed opvangen”

“We wisten dat het een erg moeilijke wedstrijd zou worden”, voegt Vrancken toe. “Toch kwamen we met de nodige motivatie naar hier. We hebben duidelijk op momenten laten zien dat we dit aankunnen, maar dit is nu eenmaal een niveau hoger.” 

Verder benadrukt Vrancken dat het geloof er was om de wedstrijd te winnen, maar ook de afwezigheid van enkele belangrijke schakels spelen hun parten. “We missen een belangrijke schakel in de basiself en twee andere belangrijke spelers in de kern. Genk speelde ook niet met hun basisploeg, maar zij konden dat goed opvangen. Voor ons werd dat duidelijk een moeilijkere kwestie.”