Terug 9 maart 2019

KFCO Beerschot Wilrijk - KV Mechelen: 0-0 (eindstand)

De heenmatch van de promotiefinale eindigde vanavond op een scoreloos gelijkspel. De winnaar van de return volgende week is dus zeker van de promotie naar 1A.

Coach Wouter Vrancken wijzigde zijn team op enkele plaatsen. Corryn en Lemoine namen de backposities voor hun rekening, terwijl Storm zich op de rechterflank mocht uitleven. Hierdoor kreeg Kaya een centrale rol achter diepe spits Igor De Camargo.

Sterke start van Malinwa

Malinwa begon sterk aan de partij. Van Damme kopte een voorzet van Kaya maar nipt naast de kooi van Vanhamel. Enkele minuten later zag Schoofs zijn schuiver van de lijn gekeerd door Van den Bergh. De thuisploeg herstelde het evenwicht in een intensief eerste halfuur, maar tot echte doelkansen kwam het niet.

Op het halfuur stak geelrood de neus weer aan het venster. Een prima counter over stationnetjes Storm en Schoofs kwam voor de voet van Engvall. De Zweed omspeelde de thuisgoalie, maar schoot vanuit een scherpe hoek voorlangs.

De Camargo out, Cornet in

Tegenvaller voor KV Mechelen: iets voor de rust bleef De Camargo liggen op de mat. De topschutter van Malinwa probeerde nog verder te spelen, maar moest dan toch de strijd vroegtijdig staken. Cornet was zijn vervanger.

Verrips houdt KVM in de match

De Mechelse goalie had nog geen bal moeten pakken tot de blessuretijd van de eerste helft. Plots dook De Mets op voor de Mechelse kooi, maar met een ultieme reflex devieerde het KV-sluitstuk de bal in corner. Ook op een poging van Hoffer stond Verrips pal. Ruststand: 0-0.

Rood voor Van den Bergh

Een uitverkocht Kiel kreeg ook een boeiende tweede helft voorgeschoteld. Eerst krulde Kaya een vrije trap nipt naast de kruising na een fout van Van den Bergh op Schoofs. De linksachter van Beerschot-Wilrijk trok enkele minuten later aan de noodrem toen Storm hem passeerde en mocht meteen gaan douchen. De thuisploeg met tien.

Storm laat 0-1 liggen

Na een misser van Prychynenko door het hobbelige veld, werd Storm door Schoofs richting Vanhamel gestuurd. De flankaanvaller had zelf moeite met het gras en kon niet profiteren van de unieke mogelijkheid. Met een man minder trok de thuisploeg een stevige muur op en opteerde voor de counter. Geelrood zocht het gaatje, maar tot echte kansen kwam het nauwelijks.

Zo bleef de heenwedstrijd van de promotiefinale steken op een scoreloos gelijkspel. De winnaar van de terugwedstrijd zal dus de promotietitel op haar naam mogen schrijven. KV Mechelen of Beerschot-Wilrijk? Dat weten we volgende week…

Wedstrijddigest

Beerschot-Wilrijk: Vanhamel, Van den Bergh, Prychynenko, Dom, Van Hyfte, Noubissi, Maes, Vanzeir (86′ Tissoudali), De Mets (61′ Bourdin), Hoffer (75′ Placca), De Jonghe

KV Mechelen: Verrips, Swinkels, Mera, Kaya, De Camargo (40′ Cornet), Storm, Van Damme, Schoofs (80′ Tainmont), Engvall, Corryn, Lemoine

Doelpunten: geen

Gele kaarten: 31′ Van Damme, 49′ Maes, 55′ Van den Bergh, 58′ Van den Bergh, 81′ Cornet, 91′ Engvall, 92′ Lemoine

Rode kaarten: 58′ Van den Bergh

Scheidsrechters: Lambrechts, Vanyzere, Vandecauter, Vermeiren