Terug 9 maart 2019

KFCO Beerschot Wilrijk - KV Mechelen: Trainersbabbel

Wouter Vrancken hinkte op twee gedachten na de wedstrijd. “We zitten met een dubbel gevoel. Het was een open wedstrijd, maar in de tweede helft zijn we te onzuiver geweest in onze omschakeling.”

 

Vrancken: “We waren goed gestart aan de wedstrijd. We domineerden het eerste kwartier en konden jammer genoeg onze twee grote kansen niet afmaken. Dan kwam Beerschot weer meer piepen en nadien pakten wij het einde weer voor onze rekening.

Zo ging de wedstrijd goed op en neer. Beide ploegen wilden wel scoren zonder echt te veel risico’s te nemen.”

 

In de tweede helft kwam Malinwa met een mannetje meer te staan, maar de nul-nul bleef wel op het bord.

“We hebben in de tweede helft bijgestuurd waardoor we nauwelijks nog iets weggaven. Toen we met elf tegen tien kwamen te staan, probeerden we wel meer diepgang te creëren. Maar we waren te onzuiver in onze omschakeling. De momenten die we toch kregen, maakten we niet af. We zitten dus met een dubbel gevoel.”

 

 

Naast de rode kaart voor Van den Bergh waren ook de blessure van de Camargo en de reddingen van Verrips belangrijke momenten in de partij.

“Momenteel is het afwachten wat er met Igor aan de hand is. Hij heeft last, maar sowieso moeten we wachten op een echo of scan maandag. Igor moeten wisselen is niet simpel op te vangen. Ook omdat hij verdedigers de nodige schrik inboezemt. De reddingen van Mike (Verrips, nvdr.)? Die waren top natuurlijk.”

 

Opmerkelijk, Storm startte op rechts, Engvall op links.

“We hadden de laatste wedstrijden te weinig “animatie” langs rechts. Daarom probeerden we bij te sturen. We hebben daar deze week op getraind en veel over gepraat. Bij momenten was het een succes, alleen in tweede helft benutten we de ruimtes langs de flanken te weinig en voetbalden we te veel centraal.”

 

 

Heb jij je tickets voor de allesbeslissende promotiefinale al?

Ontdek hier alles over de ticketverkoop!