Terug 9 maart 2019

KFCO Beerschot Wilrijk - KV Mechelen: Reacties

Enkele Mechelse protagonisten aan het woord na het scoreloos gelijkspel op ‘t Kiel.

Igor De Camargo: “Afwachten of ik fit geraak”

De Camargo: “In een duel bezeerde ik me aan mijn been. Ik probeerde nog te hervatten, maar het lukte niet meer. Het blijft afwachten hoe ik de komende dagen zal herstellen. Hopelijk ben ik er volgende week bij. De beslissende wedstrijd wil je uiteraard niet missen. Het kan nog alle kanten op. Dit scoreloos gelijkspel is niet slecht, maar we hadden graag een doelpunt kunnen scoren. Het is nu aan ons om het volgende week af te maken.”

Arjan Swinkels: “Wedstrijdverloop zal pas wijzigen na een doelpunt”

Swinkels: “Vorige week was het echt zuur dat we het nog uit handen hebben gegeven. Na een vrije dag hebben we de focus op vandaag gelegd en dat is ons goed gelukt. Het was een intense wedstrijd en ik verwacht volgende week gewoon een vervolg op deze negentig minuten. Het wedstrijdverloop zal pas wijzigen volgens mij wanneer één van beide teams tot scoren komt. De details kunnen beslissend zijn. In een vol huis moeten we vol voor de overwinning en de bijhorende promotie gaan.”

Michael Verrips: “Trots op mijn redding”

Verrips: “Of ik tevreden ben met deze 0-0 weet ik eigenlijk niet. Op zich is het geen slecht resultaat, maar we kwamen ook niet tot scoren. Dat is jammer, want we hadden er de kansen voor in de eerste helft. Vlak voor de pauze kon ik me dan tweemaal tonen. Het gevoel wanneer je zo’n redding doet, moet overeenstemmen met dat van een aanvaller bij zijn doelpunt. Het was dan ook nog een belangrijk moment, dus het voelt wel fijn om beslissend te zijn in deze brilscore. Volgende week moet een topprestatie van onze kant voldoende zijn om ons beoogde doel te behalen.”

Nikola Storm: “Links of rechts maakt me niet uit”

Storm: “De voorbije weken was ons systeem iets te doorzichtig geworden voor de tegenstanders. Door vandaag op rechts te spelen, kwamen we verrassend voor de dag. We kwamen er enkele keren goed door in de eerste helft en na de pauze had ik pech met de staat van het veld toen ik alleen op Vanhamel kon stormen. Voor ik de bal echt onder controle kreeg, was het moment al gepasseerd. Jammer. De opdracht voor volgende week is duidelijk: winnen en het is binnen. Kampioen spelen in een uitverkocht stadion moet fantastisch zijn. Het is aan ons om hiervoor te zorgen.”