Terug 14 september 2018

Beerschot V.A. - KV Mechelen: 1-0 (eindstand)

Malinwa verloor vanavond met het kleinste verschil op het Kiel. Een kopbaldoelpunt van Van den Bergh besliste de wedstrijd.

Vanavond opende geelrood de speeldag op het Kiel. Coach Wouter Vrancken had plaats voor Mera en Togui in zijn basiself. Cocalic en De Camargo moesten vrede nemen met een plek op de bank. Kaya nam, na zijn afwezigheid van vorige week, de plek van Matthys op het middenveld weer in.

De thuisploeg startte furieus aan de partij. Eerst werd een hoekschop nog hoog in de tribune geknald, maar binnen de vijf minuten moest Verrips goed plat op een poging van Maes. Malinwa herstelde vrij snel het evenwicht, maar zonder echt gevaarlijk te zijn. De beste kans kwam van de voet van Tainmont, maar Vanhamel plukte zonder veel moeite.

Doelpunt Togui afgekeurd

Iets voor het halfuur veerde het bezoekersvak recht: Van Cleemput haalde achterlijn en bediende Togui. De spits aarzelde niet en trof raak, maar de bal was al over de doellijn geweest volgens de lijnrechter. De thuisploeg reageerde via de voet van Van Hyfte. Zijn poging vloog naast de kooi van Verrips.

De paarswitte verdedigers hadden hun handen vol met de targetspits van Malinwa. Togui werkte zich te pletter en bood Storm een ideale mogelijkheid aan. De flankaanvaller liet de bal onder zijn voet glippen en weg was de kans.

Net als in de eerste helft tekende de thuisploeg voor het eerste doelgevaar: Van Hyfte knalde in één tijd over de kooi van Verrips. Verder viel er weinig noemenswaardig te noteren in de tweede helft. Op het uur wisselde de Mechelse coach Tainmont voor Engvall. Vreven reageerde meteen en bracht Vancamp voor Messoudi. De thuisploeg begon terug beter te voetballen en Verrips toonde zich een betrouwbaar sluitstuk op een poging van Vanzeir.

Van den Bergh vlamt 1-0 binnen

Op een hoekschop lukte het dan toch voor de thuisploeg. Eerst kreeg Verrips nog hulp van de paal, maar in de herneming vlamde Van den Bergh dan toch de openingstreffer tegen de touwen. (1-0) Coach Vrancken aarzelde niet en bracht meteen De Camargo. De thuisploeg plooide terug en opteerde voor de counter. Na een terugspeelbal pakte Verrips de bal met de handen. Onrechtstreekse vrije trap voor de Ratten, maar de Mechelse goalie zette zijn fout zelf recht.

Malinwa kampeerde de laatste minuten rond de grote rechthoek van de thuisploeg en bleef zoeken naar die ene opening. Tevergeefs, zo bleek, want tot een uitgespeelde kans kwam Malinwa niet meer. Het was echter de thuisploeg die nog het dichtst bij een doelpunt kwam: Noubissi legde aan en trof de lat. Eindstand KFCO Beerschot-Wilrijk – KV Mechelen: 1-0.

Wedstrijddigest

KFCO Beerschot-Wilrijk: Vanhamel, Van den Bergh, Prychynenko, Dom, Van Hyfte, Maes, Vanzeir, Messoudi (64′ Vancamp), De Mets, Grisez (81′ De Jonghe), Okotie (75′ Noubissi)

KV Mechelen: Verrips, Van Cleemput, Swinkels, Mera, Kaya (87′ Matthys), Storm, Van Damme, Schoofs, Tainmont (62′ Engvall), Corryn (80′ De Camargo), Togui

Doelpunten: 76′ Van den Bergh (1-0)

Gele kaarten: 12′ Prychynenko, 44′ Van Damme, 70′ Vancamp, 81′ Noubissi