Terug 14 september 2018

Beerschot V.A. - KV Mechelen: Reacties

Malinwa verloor vanavond op het veld van KFCO Beerschot-Wilrijk. Een intense, maar vrij gesloten wedstrijd leverde slechts één doelpunt op. Helaas aan de paarswitte kant. Enkele reacties.

Schoofs: “Scoren is ons groot probleem”

Schoofs: “We hebben het zo moeilijk om een doelpunt te maken. Op zich spelen we wel goed voetbal, maar we komen amper aan kansen. En als we dan toch een keer in schietpositie komen of kunnen komen, loopt er telkens wel iets mis. Het is frustrerend. Op deze manier gaan we geen wedstrijden winnen. Wat er dan moet veranderen om wel tot scoren te komen? Dat is een goede vraag.”

Van Cleemput: “Wie scoorde, zou winnen”

Van Cleemput: “Dit is zo’n typische wedstrijd van: wie scoort, die wint. Helaas viel het doelpunt aan hun kant. Er waren weinig mogelijkheden langs beide kanten en dan weet je dat het belangrijk is om die ene mogelijkheid te benutten. Dat hebben ze gedaan en zo staan we hier met nul punten. We waren nochtans gekomen om te winnen.”

Swinkels: “Dubbeltje op zijn kant”

Swinkels: “Het is jammer dat we hier vanavond geen punten konden rapen. Ik had nochtans hard uitgekeken naar deze wedstrijd. Het was een vrij gesloten wedstrijd zonder veel doelgevaar. Het is belangrijk om in zo’n wedstrijd op voorsprong te klimmen. Dan is het kwestie van de boel nadien goed gesloten te houden en dat heeft de thuisploeg gedaan. We hadden nog wel een goede mogelijkheid via Engvall, maar het mocht niet zijn. Ik zou niet willen spreken van een gebrek aan vertrouwen binnen de ploeg. Het zijn de kleine details die het verschil maken en die zijn momenteel in ons nadeel.”