Terug 25 juli 2018

Al Nasr - KV Mechelen: Wedstrijdverslag

KV Mechelen speelde zijn voorlaatste oefenwedstrijd tijdens de voorbereiding in Hoogstraten tegen het Saoedische Al Nasr. Malinwa won de wedstrijd met 1-3.

De eerste kans was voor Malinwa, een knappe combinatie tussen Storm en Schoofs belandde voor doel. Engvall probeerde achter het steunbeen binnen te werken, maar de bal ging voorlangs.

Na een kwartier toonde Storm zich opnieuw. Hij ging knap de lijn af en legde goed terug tot bij Engvall. Zijn schot werd uiteindelijk afgeblokt.

Even later was het wel raak. Storm ging opnieuw de lijn af, kwam naar binnen en werd foutief neergehaald. Schoofs faalde niet vanop de stip.

Na het halfuur werd Tainmont alleen op de keeper gestuurd. Hij wachtte net te lang en zette uiteindelijk voor. De bal belandde in de handen van de keeper.

Kort daarna maakte Al Nasr onverwacht gelijk. Balverlies op het middenveld belandde na een knappe combinatie voor de voeten van een Saoedische spits, die beheerst afwerkte.

Net voor rust werd Engvall door de verdediging gestuurd. Hij probeerde de keeper te omspelen, maar die raakte de bal met de hand. De vrije trap van Schoofs ging net over.

Cornet scoort meteen

Malinwa begon ijzersterk na de rust. Een knappe aanval komt uiteindelijk bij de net ingevallen Cornet terecht. De sterke spits ramde de bal van buiten de zestien voorbij Al Nasr doelman Shombih.

Ondanks het warme weer zette Malinwa gedurende heel de wedstijd goed druk. Een kwartier voor het einde verlengde Cornet een voorzet van de ingekomen Matthys met de voet. Tainmont kon uithalen, maar zijn volley belandde in het zijnet.

Net voor het einde kon Malinwa opnieuw scoren. Een voorzet van Tainmont werd weggeslagen door de keeper. Pedersen nam de afgevallen bal meteen op de volley en werkte knap af.

Wedstrijddigest

Opstelling KVM: Castro, Bijker, Swinkels, Cocalic, Corryn, De Witte (45’ Cornet), Schoofs (75’ Van Cleemput), Sylla (82’ Smolders), Storm (75’ Matthys), Tainmont, Engvall (60’ Pedersen).

Doelpunten: 21’ Schoofs (penalty, 0-1) 38’ Rosa (1-1), 46’ Cornet (1-2), 83’ Pedersen