Terug 30 oktober 2018

AFC Tubize - KV Mechelen: 0-3 (eindstand)

Malinwa won vanavond met 0-3 op het veld van AFC Tubize na doelpunten van De Camargo en Engvall (2x).

Coach Vrancken moest noodgedwongen sleutelen aan zijn basisploeg. Achterin kwam het duo Lemoine-Bagayoko in de ploeg voor de gekwetsten Van Cleemput en Bijker. Ook Engvall, zaterdag nog gekwetst gewisseld tijdens de rust, verscheen vanavond niet aan de aftrap. Zijn plek werd ingenomen door De Camargo. De Zweed werd wel voldoende fit bevonden voor een stekje op de Mechelse bank.

Lang bleef het nummer 20 echter niet op de bank, want al na vijftien minuten moest Engvall de gekwetste Togui komen vervangen na een glijpartij op het gladde veld.

Weymans treft de paal

In een vrij evenwichtige eerste helft waren de beste kansen voor de thuisploeg. Malinwa had het betere van het spel, maar tot echt doelgevaar kwam het nauwelijks. Tubize trachtte de foutjes in het Mechelse spel af te straffen, maar lukte niet in zijn opzet. Zo verscheen Weymans helemaal alleen voor doelman Verrips, maar zijn poging trof de paal. Even later was Lemoine net op tijd bij de pinken om dreiging van Videmont onschadelijk te maken.

De Camargo breekt de ban, Engvall doet er nog twee bij

Wat al combinerend niet leek te lukken, lukte wel op corner: Schoofs vond de vrijstaande De Camargo die overhoeks raak trof. (0-1)) Het kopbaldoelpunt gaf de bezoekers duidelijk vertrouwen. Plots ging de bal vlot van voet tot voet en trof Storm de paal. Gelukkig was Engvall goed gevolgd om de 0-2 tegen de touwen de prikken. Malinwa op rozen.

En nog was het niet gedaan. Kaya hield het overzicht voor de kooi van Defourny en bood nog voor de rust Engvall de gekende 0-3 op een schoteltje aan. Het leek een voetnoot, maar dat was het allerminst: net voor de geruststellende 0-3 hield Verrips met een geweldige reflex zijn ploeg op een mooie voorsprong. Ruststand: 0-3.

Toure mag vroegtijdig gaan douchen

Na de pauze liet geelrood de bal aan de thuisploeg en loerde het zelf op de counter. Engvall baande zich een weg richting Defourny maar werd foutief gestopt door Toure. Scheidsrechter Vermeiren twijfelde niet en stuurde de verdediger richting kleedkamer. De opdracht voor de thuisploeg werd er alleen maar moeilijker op en Malinwa zag het allemaal graag gebeuren. Coach Vrancken haalde zijn gouden wissel onder luid applaus naar de kant. Tainmont mocht de laatste speelminuten volmaken.

In een overbodige tweede helft controleerde Malinwa haar ruime voorsprong. Tubize probeerde wel, maar tot echt gevaar kwam het nauwelijks. Opdracht volbracht voor de jongens van coach Wouter Vrancken. Nieuwe afspraak: zondagavond om 20u in het Westelse Kuipje.

Wedstrijddigest

AFC Tubize: Defourny, Rosenthal, Garlito, Traore, Videmont, Ba (55′ Köse), Naah, Nirisarike, Lippini, Toure, Weymans

KV Mechelen: Verrips, Swinkels, Mera, Kaya, De Camargo, Storm (69′ De Witte), Van Damme, Schoofs, Bagayoko, Lemoine, Togui (12′ Engvall)

Doelpunten: 34′ De Camargo (0-1), 37′ Engvall (0-2), 44′ Engvall (0-3)

Gele kaarten: 58′ Garlito

Rode kaarten: 72′ Touré

Scheidsrechters: Vermeiren, Lesceux, Devillers, Debeuckelaere