Terug 30 oktober 2018

AFC Tubize - KV Mechelen: Trainersbabbel

KV Mechelen klaarde de klus met drie doelpunten in het laatste kwartier van de eerste helft.

Vrancken: “De score tijdens de rust gaf niet de correcte weergave van de wedstrijd. We begonnen niet goed aan de partij en kwamen enkele keren goed weg. De thuisploeg toonde zich scherper en maakte het ons moeilijk. Zelf kwamen we moeilijk in ons spel en konden we de tegenstander onvoldoende pijn doen. In het laatste kwartier viel plots alles in zijn plooi en toonden we ons enorm efficiënt. Een belangrijk gegeven in het hedendaagse voetbal.”

De Mechelse coach moest noodgedwongen ingrijpen na tien minuten door een blessure van Togui. Engvall kwam tussen de lijnen en trof nog tweemaal raak voor de pauze.

Vrancken: “Het was niet die bedoeling om Engvall zo snel te brengen. De onderzoeken van dit weekend toonden wel aan dat het al bij al zou meevallen. Gisteren kon hij goed trainen, maar er was nog een enorme blauwe plek op zijn knie. Hij gaf zelf aan dat hij enkel wou spelen als hij zich volledig fit voelde. Anders vond hij het niet correct ten opzichte van zijn ploegmakkers. Een mooie houding van hem die ik zeker apprecieer. Noodgedwongen kwam hij dan toch snel tussen de lijnen terecht. Gelukkig draaide het goed uit voor ons.”

De Mechelse coach had ook wel wat lof voor de thuisploeg.

Vrancken: “Ik vind dat Tubize met zes punten te karig is beloond voor hun geleverde spel dit seizoen. Er zit zeker meer kwaliteit in de groep dan de stand doet uitschijnen. Het was dan ook een lastige trip voor ons. Ik ben blij met de drie punten.”