Terug 18 maart 2019

AA Gent - KV Mechelen: ontdek alles over de ticketverkoop

Op dinsdag 19 maart om 9u start de voorbehouden ticketverkoop voor de bekerfinale voor abonnees, Members 25 en houders van voucher voor een nieuw abonnement, zowel online als in de Grand Kavee (net boven de ticketshop) in het AFAS Stadion.

 

Malinwa krijgt zowat 21.000 tickets voor de tribunes 3 en 4 van het Koning Boudewijnstadion ter beschikking. Omdat de vraag het aanbod overstijgt, hebben we geprobeerd rekening te houden met een evenwichtige verdeling van de tickets.

 

Zo reserveren we in eerste instantie tot 19.000 tickets voor de trouwe supporters en medewerkers van dit seizoen (abonnees, Members 25, busclubs, businessabonnees, spelers, staf, medewerkers, jeugd-, dames en G-teamspelers, Harmonie…). Ook nieuwe abonnees die zich al willen engageren voor volgend seizoen krijgen voorrang (door de aankoop van een voucher).

 

Alle trouwe supporters krijgen op deze manier de garantie dat ze een ticket kunnen aankopen. De voorbehouden verkoop start op dinsdag 19 maart en loopt tot en met 1 april. Leden van onder andere de jeugdafdeling, dames, het G-team en onze trouwe supportersclubs zullen meer informatie via hun verantwoordelijken ontvangen.

 

Daarnaast voorzien we 2.000 tickets met dinerformule.

 

De tickets die niet verkocht worden zullen nadien op zondag 7 april in vrije verkoop worden aangeboden.

 

 

Hoe verloopt de ticketverkoop?

Periode 1: van 19 maart tot en met 1 april

In deze periode hebben abonnees, bestaande en nieuwe Members 25 en nieuwe abonnees met een voucher voor een abonnement voorrang om één ticket per account aan te kopen:

 • producten zijn niet cumuleerbaar: het is één ticket per persoon, ook al ben je bijvoorbeeld én abonnee én Member 25
 • wie meerdere abonnementen op één naam heeft, kan één ticket per abonnement kopen, maar dit kan alleen in het stadion en niet online.
 • aankoop in Grand Kavee in het AFAS Stadion (beschikbaar vanaf 19 maart om 9u):
  • abonnement of Member 25-kaart verplicht mee te brengen.
  • je kan voor andere supporters tickets aankopen zolang je hun abonnementen of Member 25-kaarten meebrengt. Uiteraard geldt: één ticket per supporter.
  • hou rekening met wachtrijen, dus indien mogelijk, probeer online aan te kopen
 • aankoop online (beschikbaar vanaf 19 maart om 9u):
  • je gaat naar www.kvmechelenticketshop.be
  • je logt in op je eigen account, waarop ook je abonnement/Member25/voucher staat
  • je gaat naar ‘AA Gent – KV Mechelen’, klikt op het stadionplan, de gewenste plaats in het gewenste vak
  • je rondt de betalingsprocedure af en ontvangt het e-ticket in je mailbox

 

Belangrijk om te weten als je online tickets koopt:

 • Herkent het ticketsysteem jou niet meteen als abonnee, Member 25 of houder van voucher, dan betekent dit allicht dat je met meerdere accounts in ons ticketsysteem staat – en dat je abonnement op een ander account staat dan datgene waarop je inlogt. Contacteer ons in dat geval via ticketing@kvmechelen.be.
 • Online kan je alleen een ticket aankopen op je eigen account, niet voor iemand anders. Een voorbeeld: vader en dochter zijn allebei abonnee en dienen elk hun eigen ticket via hun eigen account aan te kopen.
 • Wanneer de betaling bij een online-aankoop vastloopt of afgebroken wordt, dan wordt deze plaats automatisch door het ticketsysteem voor een tijdje geblokkeerd (=orderstatus ‘Pending’). In die periode blijft deze plaats gekoppeld aan jouw account en kan je bijgevolg geen aankoop doen. Na een tijdje – maximaal een halfuur – komt de plaats weer vrij en kan je weer aankopen.

 

 

Samenzitten in 1 vak?

Bepaal vóór je gaat aankopen, in welk vak je wil zitten, zodat je tijdens de aankoop snel te werk kan gaan. Hou daarbij ook alternatieve vakken in het achterhoofd.

De aanvragen van groepen abonnees werden intussen verwerkt. Groepen van minimum tien abonnees, Members 25 of nieuwe abonnees die wensen samen te zitten in een vak, konden dit tot en met 8 maart melden. Zowat 8.000 supporters (abonnees en Members 25) konden we zo samen zetten. De verantwoordelijken van deze groepen krijgen een mail met meer uitleg wanneer zij hun tickets kunnen afhalen.

 

Heb je geen groepsaanvraag gedaan of ben je met minder dan tien personen en wil je samenzitten? Dan kan je dat tijdens de verkoop vanaf 19 maart in de Grand Kavee, op vertoon van de abonnements- of Members 25-kaarten, in één keer regelen. Of je koopt ieder apart op hetzelfde moment online natuurlijk.

 

 

Periode 2: vrije verkoop vanaf zondag 7 april

De resterende tickets die niet verkocht worden tijdens de voorbehouden verkoop zullen op zondag 7 april in vrije verkoop worden aangeboden.

Voor die vrije verkoop geldt:

 • alleen verkoop in de Ticketshop op KV Mechelen (dus niet online)
 • op vertoon van identiteitskaart
 • één ticket per fysiek aanwezige supporter (dus wie vijftig identiteitskaarten meebrengt, kan ook maar één ticket aankopen)
 • zolang de voorraad strekt

 

Ticketprijzen

30 euro: Tribune 4 alle vakken (vakken I, J, K, L, P, A, B, C, D, E uitverkocht)

40 euro: Tribune 3 vakken F-M-N (deze vakken zijn uitverkocht)

55 euro: Tribune 3 vakken B-E-L

60 euro: Tribune 3 vakken C-D-J-K (vak D uitverkocht)

 

Alle plaatsen zijn zitplaatsen, maar alleen in deze vakken zal er op toegekeken worden dat iedereen gaat zitten.

 • Tribune 4: I-M-N-O-P-Q-R
 • Tribune 3: B-C-D-J-K-L-M-N

 

Rolstoelgebruikers die de bekerfinale als KV-supporter wensen bij te wonen, dienen hun ticket vooraf aan te vragen:

–           indien ze lid zijn van Yellow Red Army on Wheels: via deze vereniging

–           indien ze geen lid zijn van Yellow Red Army on Wheels: via ticketing@kvmechelen.be

Een ticket voor de rolstoelgebruiker kost €30, voor de begeleider is het gratis.