Terug 29 mei 2019

Het klein chalet’ke

In 1911 verwerft Football Club Malinois de gronden aan de Nieuwendijk nadat de toenmalige voorzitter Francis Dessain samen met enkele geldschieters het perceel van 2,5 hectare gekocht had. Na zijn studies aan de Christ Church in Oxford (Engeland), waar hij ook voetbalde, haalde hij het idee om een huis te bouwen aan één van de hoeken van het speelveld. Men startte meteen met het neerpoten van een prachtig gebouw, later bekend als het ‘oud chalet’. Een exacte kopie van een Brits voetbalchalet, zegt men.

Doorheen de jaren, doet het chalet dienst doen als kleedkamers, bestuurskamer, Federatie-kantoor, fanshop, chalet (met uitbaters als Verstraeten, oud-speler, Betsy de Moor, zus van René de Moor en de Vroe), conciërgewoning, maar ook de wielrenners van de velodroom maakten er gebruik van..

In november 2006 wordt het chalet afgekeurd door binnenlandse zaken wegens veiligheidsredenen. In het seizoen 2007-2008 wordt het uiteindelijk afgebroken en vervangen door een tijdelijke zittribune die genoemd wordt naar oud-Federatie voorzitter Ludo Nauwelaerts. 

 

De kampioenenploeg die naar de ere-afdeling promoveert, poseert in 1928 fier voor het chalet.

 

In samenwerking met Het Malinwa Archief