Terug 28 april 2019

Match achter gesloten deuren bij gebruik pyrotechnisch materiaal

De Geschillencommissie Hoger Beroep verwierp het beroep van KVM tegen de sanctie na het gebruik van pyrotechnisch materiaal tijdens de promotiefinale tegen Beerschot-Wilrijk. Dat betekent dat KV Mechelen een wedstrijd achter gesloten deuren riskeert indien er opnieuw incidenten met pyro zijn.

 

De club dient naast een wedstrijd achter gesloten deuren een zware boete van 5.000 euro te betalen. Tijdens de laatste gewonnen promotiefinale maakte het scheidsrechtersverslag melding van verschillende incidenten. Zo diende de wedstrijd even stilgelegd te worden door rookbommen uit het vak van Beerschot-Wilrijk.

KVM kreeg hiervoor enkele weken geleden een sanctie die nu ook in beroep bevestigd wordt.

Indien er voor 24 april 2020 opnieuw een gelijkaardig voorval plaatsvindt, dient KV Mechelen een thuiswedstrijd achter gesloten deuren te spelen.

 

Oproep voor pyrovrije bekerfinale

KVM waarschuwt voor elke thuiswedstrijd om geen Bengaals vuur, rookbommen of ander pyrotechnisch materiaal te gebruiken. Onlangs lanceerden we samen met KAA Gent ook een oproep voor een pyrovrije bekerfinale

Een oproep die nu meer dan ooit belangrijk is om geen wedstrijd achter gesloten deuren te hoeven spelen. Het is op 1 mei verboden om Bengaals vuur, rookbommen, voetzoekers of ander pyrotechnisch materiaal te gebruiken. De voetbalwet geldt in het Koning Boudewijnstadion, maar ook in de AFAS Fandorpen aan de Heizel en in Mechelen.

We rekenen dan ook op jullie om van de bekerfinale een pyrovrij feest te maken!