Terug 21 februari 2019

KV Mechelen, Pro League en amateurvoetbal samen voor diversiteit en respect

Komend weekend organiseert de Pro League, in samenwerking met Voetbal Vlaanderen, ACFF  en de KBVB een regenboogcampagne tegen homofobie, racisme en andere vormen van ongelijkheid. Ook KV Mechelen ondersteunt de actie. Zo veilen we de regenboogkapiteinsband van Onur Kaya.

 

Het Belgisch voetbal gaat dit weekend getooid in regenboogkleuren. De kapiteins uit zowel de Jupiler Pro League als de Proximus League zullen de wedstrijd van de 27ste speeldag afwerken met een regenboogkapiteinsband. Ook de cornervlaggen zullen regenboogvlaggen zijn. 

 

Hoewel de regenboogkleuren staan voor de LGBT-groep, wil het Belgisch voetbal niet enkel een statement maken tegen homofobie, maar ook tegen racisme en andere vormen van ongelijkheid. Kortom, de actie met de slogan “Football for All” wordt er één voor diversiteit in de breedst mogelijke zin: gender, cultuur, religie, huidskleur… 

 

Kapiteinsband geveild voor goede doel

De gesigneerde kapiteinsbanden en cornervlaggen van deze regenboogspeeldag zullen worden geveild. Een deel van de opbrengst gaat naar het museum Kazerne Dossin, dat vanuit het verleden onderzoekt hoe we vandaag kunnen samenleven.  

Het andere deel gaat naar het refugeproject van de Fondation Ihsane Jarfi, een opvangcentrum voor holebi- en transgenderjongeren die omwille van hun geaardheid thuis niet meer terecht kunnen.

 

Bieden op de cornervlaggen en de kapiteinsband? Dat kan op deze website

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dit weekend kleuren aanvoerdersband en cornervlaggen als een regenboog.🌈 #footballforall #morethanfootball

Een bericht gedeeld door KV Mechelen (@kvmechelen) op