Terug 5 december 2018

KV Mechelen ontvangt Pro League+ label

KV Mechelen mocht het Pro League+ label 2018 in ontvangst nemen. Het label wordt toegekend aan Pro League clubs die het voorbije jaar een kwaliteitsvolle communitywerking opzetten op basis van een beleidsplan met aandacht voor de lokale context, duurzame partnerschappen en waardevolle activiteiten.

 

“Voor de Pro League is een sterke en geloofwaardige sociale werking bij de clubs prioritair. Zo worden ze ondersteund in de opmaak van hun beleidsplan en de evaluatie van hun sociaal beleid. Clubs die zich inzetten voor een geloofwaardig lokaal sociaal beleid worden jaarlijks met dit label beloond”, zegt Stijn Van Bever, CSR manager van de Pro League.

Ondersteuning voor sterke communitywerkingen

De evaluatie van de werkingen gebeurde door een jury op basis van de ingediende beleidsplannen en de analyse van de werkingen van de clubs. 18 van de 24 Pro League clubs ontvangen op basis hiervan het Pro League+ label. Daarnaast werd door de Pro League ook 75.000 euro subsidie verdeeld om de communitywerkingen te ondersteunen.

KV Mechelen is tevreden met de erkenning. “De club draagt al een decennium financieel en inhoudelijk bij aan de communnitywerking die wordt vormgegeven door Mechelse Hattrick vzw. Het label is een stimulans om de sociale projecten op een duurzame manier verder te zetten. Binnen de club wordt de komende maanden bekeken hoe de communitywerking verder kan evolueren zodat het label ook in 2019 kan behouden worden.”

 

De 18 clubs die het Pro League+ label 2018 ontvangen zijn:

KAA Gent

Club Brugge

Waasland-Beveren

OHL

KV Mechelen

KRC Genk

KV Kortrijk

KVC Westerlo

Sporting Lokeren

KV Oostende

RSC Anderlecht

Standard de Liège

SV Zulte Waregem

Royal Excel Mouscron

Sporting de Charleroi

KSV Roeselare

Antwerp FC

KFCO Beerschot-Wilrijk