Terug 23 september 2018

KV Mechelen - KVC Westerlo:

KV Mechelen klopte Westerlo in eigen huis met 2-0. In de eerste helft leek het spel van Mechelen niet al te best. Na de rust scoorden Storm en Schoofs meteen, en bracht Geelrood beter voetbal voor de dag. Door de overwinning verkleint Malinwa de kloof met de leider tot 4 punten. 

Storm: “Als we vandaag zouden hebben verloren, dan was het definitief gedaan”

We hebben een zeer degelijke wedstrijd gespeeld. We begonnen meteen druk te zetten, en dat loonde. De drie punten die we vandaag behaalden waren zeer belangrijk.

De wissel was ook een keerpunt in de wedstrijd. Zodra we met twee spitsen gingen spelen, voelde je meteen dat het aanvallend beter zat. Het is goed dat we dan meteen die twee goals kunnen maken, want dat heeft de wedstrijd beslist.

Ik ben heel tevreden met mijn doelpunt, het is mijn eerste van het seizoen. Ook al was het redelijk makkelijk, het doelpunt geeft toch een boost voor het vertrouwen. Ik had er misschien meer kunnen maken, maar dit is toch een fijn begin.

Als we de match vandaag verloren, dan was het natuurlijk definitief gedaan. Nu staan we opnieuw op vier punten, en is alles weer mogelijk.

Engvall: “Na de twee doelpunten bleven we druk zetten, en dat bepaalt de wedstrijd ook”

Ik ben tevreden met de wedstrijd. Ik had zelf af en toe wat pech in de afwerking, maar uiteindelijk telt het resultaat. Na de twee doelpunten bleven we druk zetten, en dat heeft ook voor de winst gezorgd.

Ik heb het gevoel dat ik inmiddels helemaal ben aangepast. KV Mechelen is natuurlijk een nieuwe ploeg voor mij, maar de laatste maanden heb ik mijn draai wel gevonden. Ik wil nu vooral spelen. Vandaag was het maar een helft, maar woensdag speel ik misschien wel meer.

We voelden ook wel dat er veel druk was voor deze wedstrijd. Daarom zijn de drie punten vandaag zo belangrijk. We voelen elke wedstrijd dat we moeten winnen, maar vandaag was dat gevoel nog sterker.

Kaya: “het is een vreemd seizoen. Iedereen kan van iedereen winnen”

We behalen hier vandaag een goeie overwinning. We spelen goed, de steun van de supporters is goed, dan moet je gewoon winnen. Vandaag durfden we voor het eerst sinds lang weer voetballen. Het systeem was vandaag ook misschien iets beter, dat deed ook veel.

We moeten nu ook zeker niet gaan zweven. Woensdag is er de bekerwedstrijd, en volgend weekend spelen we op Lommel. Als we die wedstrijden kunnen winnen, dan zitten we weer op de juiste weg.

Ik snap ook echt niets van deze competitie. Iedereen wint van iedereen. Ik denk dat als we eenmaal op niveau zijn, dan moeten we van iedereen winnen. Maar als het even slecht gaat, dan kan je ook van iedereen verliezen. Het is een erg gek seizoen.