Terug 2 september 2018

KV Mechelen – AFC Tubize: Trainersbabbel

KV Mechelen won voor het eerst in eigen huis tegen AFC Tubize. Wouter Vrancken keek tevreden terug op de zuinige overwinning, maar ziet ook dat er nog veel werk aan de winkel is.

Vrancken: “We zijn de wedstrijd goed begonnen. Daarna viel alles een beetje stil. Gelukkig hebben we vijf minuten voor tijd meer druk kunnen zetten, en is daaruit een goal gevallen. Ik vroeg voor de wedstrijd inzet, en dat hebben de jongens getoond.”

“We zijn tevreden met de overwinning, maar het spel was nog niet goed genoeg. Vooral in de eerste helft was het resultaat soms te beperkt voor de kwaliteit die we hebben. Sommige jongens hebben nog te weinig vertrouwen om initiatief te nemen. Daar tegenover staat wel veel motivatie en inzet. Kortom, een ploeg die wil vechten.”

Vrancken zag steeds eenzelfde patroon in het gevaar en de kansen van Tubize.

“Er waren een aantal gevaarlijke fases voor ons doel, maar die ontstonden voornamelijk uit stilstaande fases. Daar zijn we relatief goed mee omgegaan, maar je moet steeds voorzichtig zijn. Een klein foutje kan fatale gevolgen hebben.”

Ook Tubize coach Bracconi sprak na de wedstrijd over een terechte uitslag. Hij had gemengde gevoelens over de vele fouten tijdens de wedstrijd.

Bracconi:  “Er waren op het einde van de wedstrijd veel fouten, een hoop frustraties en vele kaarten. Dat heeft ook zijn gevolgen voor het resultaat. Dit is misschien wel een gemiste kans voor Tubize, maar al bij al bekeken was Mechelen een zeer sterke tegenstander. Als je naar het collectief kijkt is Mechelen gewoon een ploeg die in 1A thuishoort.”