Terug 8 november 2018

Johan Timmermans zet stap opzij: “Het belang van KVM, spelers en fans primeert”

Vanavond heeft Johan Timmermans beslist zijn mandaat als voorzitter van de raad van bestuur van KV Mechelen vrijwillig neer te leggen. “Ik stel vast dat louter het feit dat ik voorzitter ben en een gesprek had met de politie, voor onrust en een gebrek aan sereniteit zorgt”, zo zegt Timmermans. “Ik wil dan ook een stap opzij zetten, want voor mij primeert altijd het belang van KV Mechelen, haar spelers en haar fans.”

 

Johan Timmermans, voorzitter sinds de redding in 2003, wenst dus zelf een stap opzij te zetten om de sereniteit bij KVM te behouden.

 

“Voor mij primeert altijd het belang van KV Mechelen, haar spelers en haar fans. Ik stel vast dat louter het feit dat ik voorzitter ben en een gesprek had met de politie, voor onrust en een gebrek aan sereniteit zorgt”, zo licht Johan Timmermans zijn beslissing toe.

“Ik heb dit mandaat altijd met veel fierheid en engagement uitgeoefend en ben ervan overtuigd dat mijn opvolger met dezelfde energie en toewijding de raad van bestuur zal voorzitten. De toekomst van KV moet onze absolute prioriteit zijn en blijven. Ik zal dan ook de club die ik al meer dan 50 jaar een zeer warm hart toedraag, blijven steunen”, aldus Timmermans.

 

“Groot respect voor zijn keuze”

De club heeft het verzoek van Johan Timmermans om een stap terug te zetten ontvangen en aanvaard. “Johan verdient het grootste respect voor zijn keuze om in niet evidente tijden het clubbelang te laten primeren”, zo klinkt het bij de raad van bestuur die in de loop van volgende week opnieuw samenkomt.

KV Mechelen wenst Johan te bedanken voor zijn inzet als voorzitter de afgelopen 15 jaar. De club benadrukt verder dat haar sportieve ambitie ongewijzigd blijft en wil morgen met een mooie overwinning de eerste periodetitel binnenhalen.