Terug 30 april 2019

Wouter Vrancken: “We zijn hier niet voor de ambiance, wel om de beker te winnen”

KV Mechelen trainde vandaag in het Koning Boudewijnstadion. Seth De Witte en Wouter Vrancken blikten op een persconferentie in het nationale stadion vooruit.

 

Seth De Witte: “Een droom voor elke speler”

De Witte: “We hebben goed getraind vandaag en leven ontspannen naar de wedstrijd morgen toe. Ook al had iedereen hier toch even een kippenvelmomentje als we op het veld stapten. Maar zenuwachtig? Nee. Iedereen is er klaar voor.”

“Dit is het hoogtepunt van mijn carrière. Tijdens de negen jaar bij KVM sprak iedereen me over die bekerfinale tien jaar geleden. Dan is het fantastisch om dat zelf mee te maken. Of ik ga spelen? Dat hoop ik, maar daar beslist de man naast mij over. (lacht)”

 

Wouter Vrancken: “We zijn hier niet voor de ambiance”

Vrancken: “Of de tegenstander, Gent, speciaal is?  Goh, ik heb goede herinneringen aan mijn periode in Gent. Dat was de beste periode van mijn carrière en heb er nog altijd goede contacten. Voor het overige ben ik daar niet mee bezig.”

“Tactisch ga ik uiteraard niet te veel prijsgeven, maar wij hebben veel wedstrijden van Gent gezien. Het blijft een sterke ploeg. Het is aan ons om hun zwaktes te benutten met onze sterktes. Of het extra-sportieve een rol speelt? Nee, sinds 10 oktober horen we zoveel waar we toch niets aan kunnen doen. We focussen ons ook morgen op de wedstrijd.”

“En we willen winnen. We zijn hier met 21.000 KVM-supporters en ook in Mechelen zal de wedstrijd gevolgd worden en nadien worden we sowieso gehuldigd. Maar: we zijn hier niet voor de ambiance. We willen die beker winnen!”