Terug 11 juni 2018

Trainingen gestart: “Het kriebelt weer” (video)

KV Mechelen trapte vanmorgen het seizoen 2018-2019 op gang met de eerste veldtraining.


Onder een aangenaam zonnetje tekenden 23 spelers present: Coosemans, Moris, Valkenaers, Bouzian, Cocalic, Mera, Lemoine, Smolders, Bagayoko, Van Cleemput, Swinkels, Sylla, De Witte, Boni, Cobos Cobano, Schoofs, Kolovos, Matthys, Ouattara, Bosiers, Tainmont, Storm en Pedersen.

Een aantal nieuwkomers, onder wie Berrier en De Camargo, genoten nog van wat extra vakantie. Toekijkend langs de kant: een 70-tal fans en ook onder meer hoofdaandeelhouder Olivier Somers en Stefan Vanroy, hoofd van de sportieve cel.

Dennis Van Wijk: “Het kriebelt weer”

Dennis Van Wijk was blij dat hij weer op het veld kon staan. “Ik zit al meer dan 25 jaar in het voetbal, dus als een eerste schooldag voelt dit niet echt meer. Maar we hebben helaas een heel lange vakantie gehad, dus het kriebelt wel weer.”

Over de geel-rode ambitie draaide Van Wijk niet rond de pot. “Die is klaar en duidelijk. Er is maar één doel: direct promoveren. We moeten alle excuses opbergen en er volledig voor gaan. Lukt het niet, dan is het seizoen mislukt.”

 

Om die ambitie waar te maken, beschikt Van Wijk komend seizoen onder meer over Berrier (34) en De Camargo (35), twee gevestigde waarden.

“De Camargo is een leidersfiguur en brengt een winnaarsmentaliteit en goals mee. En als Berrier in vorm is, kan hij iedereen beter laten spelen. Die jongens zorgen voor ervaring en kwaliteit. Maar je mag niet vergeten dat we ook wat spelers kwijt zijn, en niet de minste: met Bandé en Rits zijn we onze topschutter en kapitein kwijt. Ook Cobbaut is weg en er zullen er waarschijnlijk nog wel een paar vertrekken, zoals El Messaoudi. Langs de andere kant komen er normaal nog een linksback en een spits bij. En een doelman als Coosemans vertrekt.”

 

“We leggen de lat hoog”

Niet alleen de spelersgroep onderging wijzigingen, ook de trainersstaf ziet er anders uit.

Van Wijk: “We zitten nu met een goede mix. Met Sven Swinnen hebben we een ancien, iemand die de club van binnen en van buiten kent. Fred Vanderbiest heeft zijn sporen al verdiend en ook keepertrainer Harmen Kuperus heeft al heel wat watertjes doorzwommen. Met Glenn Vanryckeghem en Dieter Van Tornhout is er heel wat jong geweld aanwezig.”

“We hebben gekozen voor trainers die hard willen werken, elke dag zijn wij met de hele bende al om 7u op de club. We leggen de lat hoog voor de spelers, maar ook voor onszelf.”

Elke voormiddag veldtraining

Door de verbouwingen aan de hoofdtribune wordt het op praktisch vlak soms wat improviseren de komende tijd. Maar daar besteedt Van Wijk zo weinig mogelijk aandacht aan.

“Het wordt een aantal maanden behelpen, maar dat wisten we en daar leggen we ons bij neer. Daar gaan we dan ook geen energie in steken, die houden we voor op het veld.”

 

De komende week traint KVM elke weekdag om 10.30u op de jeugdacademie, in de namiddag staan loopsessies op het programma.