Terug 24 mei 2019

Tim Matthys stopt met voetballen en wordt hoofdscout bij KVM

Tim Matthys (35) heeft beslist om zijn voetbalschoenen aan de haak te hangen en wordt hoofdscout bij KV Mechelen.

Met de beslissing van Matthys komt er een einde aan een heel mooie spelerscarrière van de winger. Hij was sinds de zomer van 2014 in de geel-rode kleuren te bewonderen. Eerder voetbalde hij zich vooral bij RAEC Mons en Zulte Waregem in de kijker. Hij kwam ook uit voor Lierse, Gent en voetbalde een seizoen bij het Griekse Panthrakikos.

In totaal speelde hij 139 officiële wedstrijden voor KV Mechelen. Daarin scoorde hij 12 keer en gaf hij 27 assists.

Tim Matthys: “Beslissing dankzij kans als hoofdscout”

“Voor mij was het ofwel doorgaan bij KV als speler of niet doorgaan”, zo zegt Matthys. “Toen ik de kans kreeg om mee te werken aan de toekomst van de club als hoofdscout ben ik meer en meer gaan nadenken over stoppen. En voilà. Ik ben gestopt en ben nog bij KV.”

Tim Matthys gaat nu dus aan de slag als hoofdscout bij de club. “Ik kijk er enorm naar uit en wil er alles aan doen om zo snel mogelijk mijn weg te vinden in mijn nieuwe job. Ik denk dat we als club een goeie sportieve visie hebben waar ik graag aan meewerk.”

Versterking voor sportieve cel

Matthys versterkt zo de sportieve cel van Malinwa. Die cel wordt ook uitgebreid met de aanwerving van Joris Arnauts als screener.

De extra aanwervingen passen in de nieuwe visie van KV Mechelen om minder afhankelijk te zijn van externe partijen voor de uitvoering van onder meer scoutingsopdrachten en het opvolgen van toekomstige transfers.
 
 
 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I’m out… Na 15 jaar profvoetbal heb ik besloten om een einde te maken aan mijn carrière. Afscheid nemen met een titel en de Beker van België … het kan slechter. 15 seizoenen lang heb ik mijn jongensdroom mogen beleven. ‘Wat wil je later worden?’ Geen twijfel mogelijk… Profvoetballer! Ik ben dan ook ongelooflijk fier dat ik mijn eigen weg gezocht, gevonden en gevolgd heb. Heel mijn leven stond voetbal op de 1e plaats, dus was het niet evident om deze beslissing te nemen, maar het is volgens mij de juiste. Mijn grote dank gaat uit naar mijn ouders, familie en mijn vrouwtje! Samen zijn we 15 jaar geleden aan dit avontuur begonnen bij @kaagent en we hebben alles samen beleefd. Nu is het tijd om te gaan genieten van andere dingen in het leven en ons gezin. Louise & Julot zullen hopelijk later ook fier terugkijken op wat papa verwezenlijkt heeft. 2 x de Beker van België, 2 titels in 1B, 1 promotie, 9 Europese wedstrijden… Ik ben mijn clubs eeuwig dankbaar dat ik de kans gekregen heb om deze triomfen te beleven. Racing Strijpen, KSV Sottegem, KAA Gent, SV Zulte Waregem, Panthrakikos. Lierse SK, RAEC Mons & KV Mechelen. Bedankt! Maar nu is het dus tijd om een nieuwe weg in te slaan. Ik bedank graag al de trainers, medespelers, alle supporters en alle medewerkers van al mijn clubs! Te veel mooie mensen om op te noemen! Bedankt om er voor mij een onvergetelijke periode van te maken. Bedankt

Een bericht gedeeld door timmatthys7 (@timmatthys7) op