Terug 31 juli 2018

SK Londerzeel - KV Mechelen: Wedstrijdverslag

Een laatste test, een laatste oefenmatch, dat moest de wedstrijd tegen SK Londerzeel worden.

THUISPLOEG HET GEVAARLIJKST

De thuisploeg hield in ieder geval lange tijd stand. Het werd een moeilijke beginfase, waarin KVM niet door het sterk verdedigende blok van SK Londerzeel raakte. Het werd uiteindelijk zelfs de thuisploeg die de wedstrijd openbrak. Op het kwartier moest Valkenaers uitpakken met een driedubbele save om de 0 op het bord te houden.

Aan de overkant kreeg Igor De Camargo dan weer dé kans om de openingsgoal te forceren, maar de Mechelse spits – die z’n eerste speelminuten kreeg – kopte ver naast.

KVM KOMT OPZETTEN

Beide ploegen kregen lange tijd geen tempo in de wedstrijd, pas na de drankpauze kwam er dan toch een eerste versnelling van KVM. Bosiers slingerde de bal vanop links op het hoofd van De Camargo, maar die laatste kopte net over.

De organisatie van de thuisploeg ontwrichten bleek een moeilijkere opdracht dan gedacht, maar via enkele snelle counters kreeg Malinwa toch enkele kansen bijeen gevoetbald. Vijf minuten voor rust kon Beqiraj net niet goed genoeg knikken, z’n kopbal vloog net naast. Enkele mintuten later volgde een nog grotere kans, maar zowel De Camargo als Beqiraj vergaten af te werken. Na een snelle 1-2 haalde de doelman drie opeenvolgende schoten van de Mechelse spitsen uit zijn doel.

VERRASSENDE TEGENGOAL

Ook na de pauze ontbrak de frisheid bij KVM in de zone van de waarheid. Door de vele wissels viel de wedstrijd nu helemaal stil. Veel uitgespeelde kansen vielen er dan ook niet meer te noteren. Tot vijf minuten voor tijd. Boni ging de mist in met een slecht ingespeelde laterale bal, een uitgelezen kans voor de thuisploeg. Spanoghe reageerde snel en kon alleen op Valkenaers afsnellen. De Mechelse doelman was kansloos. 1-0, meteen ook de einduitslag.

 

Wedstrijddigest:

Opstelling KV Mechelen: Valkenaers, Van Cleemput, Boni, Mera (60’ Van Horenbeeck), Bagayoko (60’ Delooze), Cobos (46’ Colpaert), De Bie, Ouattara, Beqiraj, Bosiers (75’ Van Keilegom), De Camargo (46′ Savic)

Doelpunten: 86’ Spanoghe (1-0)