Terug 24 juli 2018

Onur Kaya en Mathieu Cornet tekenen contract

KV Mechelen stelt twee nieuwe aanwinsten voor: Onur Kaya (32) tekende een contract voor drie seizoenen, Mathieu Cornet (27) zette zijn handtekening onder een verbintenis voor 2 jaren.
 
 
Kaya is een aanvallende middenvelder die de afgelopen seizoenen het mooie weer maakte bij Zulte Waregem. Daar scoorde hij 14 keer en was hij goed voor 38 assists in 3,5 seizoenen. Eerder voetbalde Kaya voor Lokeren, Charleroi SC en Vitesse.
 
 
Met de komst van Onur Kaya anticipeert KV Mechelen meteen op het plotse uitvallen van Franck Berrier die uit voorzorg aan de kant staat met hartproblemen.
 
 

Kaya vanaf 1 augustus bij KVM

 
“We willen klaar zijn voor het seizoen en moesten dan ook snel een vervanger vinden voor Franck Berrier indien hij lang zou out zijn”, zegt verantwoordelijke voor de sportieve cel, Stefaan Vanroy. “Met Onur Kaya halen we een speler binnen die ook voor assists en doelpunten kan zorgen.”
 
Kaya speelt dit weekend nog met Zulte Waregem de competitiewedstrijd tegen Waasland-Beveren en vervoegt de Mechelse A-kern vanaf 1 augustus.
 
 
 

Ook Mathieu Cornet naar Malinwa

 
Naast de transfer van Kaya tekende ook aanvaller Mathieu Cornet (27) een contract bij KV Mechelen.
 
Hij komt over van KSV Roeselare en heeft zijn handtekening onder een contract voor twee seizoenen gezet. De targetspits voetbalde eerder ook voor KV Oostende en Antwerp en vond in zijn 111 wedstrijden in 1B 36 keer de weg naar het doel.