Terug 27 juni 2018

Cercle Brugge - KV Mechelen: 1-2 (eindstand)

KV Mechelen startte haar driedaagse ministage met een oefenwedstrijd tegen Cercle Brugge. Het werd 1-2.
 
 
Malinwa stond nog maar goed en wel op het veld of het keek al tegen een achterstand aan. Tormin zorgde in de eerste minuut voor de 1-0 voor Cercle.
 
Cercle bleef de gevaarlijkste ploeg en stond gretig te spelen, Malinwa van haar kant had even nodig om zich te kunnen manifesteren in de zestienmeter van de West-Vlamingen.
 
Gaandeweg trachtten Berrier en co wel wat meer druk voor doel te creëeren, maar geel en rood miste precisie in de laatste pass. Net voor rust kon Schoofs met de bal aan de haal na een defensieve misser bij Cercle: hij plaatste het leer net naast de verkeerde kant van de paal. Ook een schot van Storm kon voor de pauze niet meer voor de gelijkmaker zorgen.
 
 

Malinwa zet situatie recht in tweede helft

 
In de tweede helft voetbalde KVM met meer drang naar voren. Zo klaarde het snel de gelijkmaker. Een vrijetrap van Matthys belandde bij Mera die met het hoofd binnenbuffelde. KV Mechelen versierde meer kansen dan in de eerste vijfenveertig minuten: Beciraj en Bosiers toonden zich bedrijvig met kansen in het zijnet en net naast.
 
Twintig minuten voor het einde zette Seth De Witte Malinwa op voorsprong. Hij duwde een balletje van Bosiers tegen de touwen. 1-2 en daar bleef het uiteindelijk bij. Morgen en vrijdag traint KVM in Knokke voor een korte ministage.
 
 
 
 
 
 
Wedstrijddigest:
KV Mechelen: Castro, Corryn (60′ Bijker), Mera (60′ Lemoine), Swinkels (46′ Cocalic), Bagayoko (60′ Van Cleemput), Schoofs (46′ Beciraj), Sylla (60′ De Witte), Tainmont (46′ Matthys), Storm (60′ Ouattara), Berrier (60′ Smolders), Pedersen (60′ Bosiers)
 
Doelpunten: 1’ Tormin (1-0), 57′ Mera (1-1), 70′ De Witte (1-2)