Terug 28 oktober 2017

Zulte Waregem - KV Mechelen: 2-1 (eindstand)

In het Regenboogstadion stonden vanavond twee ploegen tegenover elkaar die de laatste weken bitter weinig punten konden sprokkelen. Hier was in de openingsfase echter weinig van te merken, want van een studieronde leek weinig sprake.

Malinwa kwam met de schrik vrij na een vreemde vrije trap van de thuisploeg. Coosemans en El Messaoudi konden een nieuwe vroege achterstand verhinderen. KV Mechelen reageerde met een gekraakt schot van Ganvoula. Aan de overzijde toonde Coosemans dan weer zijn kunnen op een prima kopbal van Olayinka. Een boeiend wedstrijdbegin aan de Gaverbeek, echter zonder doelpunten.

Olayinka zet thuisploeg op voorsprong (1-0)

Na een pittig begin ging het tempo bij beide ploegen naar beneden en was het wachten tot op het halfuur voor nieuw doelgevaar: Olayinka krulde de bal voor doel en deze waaide (na deviatie van Walsh?) voorbij Coosemans aan de tweede paal binnen. Een domper voor de bezoekers.

Bandé zet orde op zaken met geweldige retro (1-1)

Iets voor de pauze kwam Malinwa dan toch op gelijke hoogte: Matthys haalde de achterlijn en trok de bal prima voor doel waar Bandé niet twijfelde en met een geweldige retro de bordjes weer in evenwicht bracht.

Na de pauze was de eerste kans voor de thuisploeg: Leya Iseka kwam met een gelukje in balbezit en stormde richting het doel van Coosemans. Gelukkig voor de bezoekers miste de spits zijn schot compleet.  

Leya Iseka kopt de thuisploeg weer op voorsprong (2-1)

Op een voorzet vanop de flank vond Walsh inspiratie bij Bandé voor zijn retro, maar de kwaliteit van uitvoering was een stuk minder. Helaas voor Malinwa viel de bal plots voor het hoofd van Leya Iseka die Coosemans voor de tweede keer het nakijken gaf.

Trainer Caluwé reageerde en bracht Pedersen voor Croizet. Ook Matthys mocht enkele minuten later gaan rusten voor een frisse Kawaya. De tegenzet van Dury liet niet lang op zich wachten: De Pauw out, Kaya in. Malinwa wou wel, maar kon nooit haar stempel drukken op de partij. De beste kans kwam nog van de voet van de ingevallen Kawaya die een stilstaande fase nipt naast de kooi van doelman Bostyn schoot.

Malinwa kon dus ook vanavond geen punten oogsten en blijft zo steken op de laatste plek in het klassement.

Wedstrijddigest

Zulte Waregem: Bostyn, Baudry, Heylen, Leya Iseka, De Mets, De Pauw (81′ Kaya), Walsh, De Sart, Hamalainen, Coopman (92′ Doumba), Olayinka

KV Mechelen: Coosemans, El Messaoudi, De Witte, Matthys (70′ Kawaya), Croizet (60′ Pedersen), Rits, Schoofs, Tomecak, Cobbaut, Bandé (85′ Drazic), Ganvoula

Doelpunten: 29′ Olayinka (1-0), 41′ Bandé (1-1), 58′ Leya Iseka (2-1)

Gele kaarten: 52′ De Mets, 61′ Coopman, 69′ De Witte, 88′ Heylen