Terug 28 oktober 2017

Zulte Waregem - KV Mechelen: Trainersbabbel

Een nieuwe nederlaag voor Malinwa, een tweede sinds Tom Caluwé en Sven Swinnen het roer ad interim overnamen.

 

“Het spelbeeld hadden we zo voorzien, de uitslag niet…”, zo stak Tom Caluwé van wal in de mediazaal van Essevee. “Wat organisatie betreft speelden we een goede wedstrijd. De spelers voerden uit wat we gevraagd hebben, maar op details worden we weer gepakt.”

 

Die details… Daar komt het uiteraard op aan. “Voorzetten die we zelf niet percies genoeg trapten en die we te gemakkelijk lieten komen, die gaven weer de doorslag in het eindresultaat. Ook al verdedigden we netjes in organisatie, we dwongen tegelijkertijd geen kansen af.”

“Niet ongerust over gebrek aan kansen”

 

Al bezorgt dat gebrek aan doelrijpe mogelijkheden Caluwé geen zorgen. “Tegen Lokeren hadden we wél voldoende opties om te scoren. Vergeet ook niet dat dit Zulte Waregem een moeilijk te bespelen geheel is dat zelf geprikkeld was na een 0 op 12. Nee, na dat geweldige doelpunt van Bandé was het grootste probleem dat we die 2-1 incasseerden.”

 

“Kortrijk heel belangrijk”

Volgende week wacht KV Kortrijk, thuis in Mechelen. “Een heel belangrijke wedstrijd. Dat heb ik meteen na de wedstrijd gezegd tegen de groep. De kopjes moeten terug omhoog en vanaf morgen telt enkel en alleen die match.”