Terug 28 oktober 2017

Zulte Waregem - KV Mechelen: Reacties

Matthys, Coosemans, Schoofs en De Witte blikken terug op een nieuwe Mechelse nederlaag.

Matthys: “Het begint echt vervelend te worden om telkens opnieuw onze wedstrijden te moeten analyseren. We kwamen weer op achterstand, maar gelukkig nog voor de pauze weer op gelijke hoogte. Het was ons doel om als blok te spelen en zo minder kansen te creëren en dan gevaarlijk te kunnen prikken. Als je dan ziet op welke manier we weeral doelpunten moesten slikken, dan kruipt dat in de hoofden van de spelers. Dit is frustrerend. We moeten samen met heel de club uit dit dal kruipen.”

Coosemans: “Na weer een achterstand konden we toch nog voor de pauze op gelijke hoogte komen. Tijdens de rust hebben we de hoofden bij elkaar gestoken om goed als blok te blijven fungeren. De manier waarop we dan toch terug op achterstand kwamen, is tekenend voor de situatie waar we ons momenteel in bevinden. Elke week opnieuw peppen we elkaar op om er iets van te maken, maar elke nieuwe opdoffer is mentaal moeilijk om te dragen. Hopelijk komt er snel duidelijkheid over de nieuwe coach. Ik hoop op een coach met charisma, zoals Jankovic en Ferrera dat ook hadden. Iemand die de groep kan inspireren en zijn job tot een goed einde kan brengen.”

Schoofs: “Momenteel geraken we niet uit deze lastige situatie. Hopelijk kan er snel een nieuwe coach een frisse wind doen waaien door de spelersgroep. We blijven wel hard werken, maar als je dan weer zo’n doelpunten moet slikken als vanavond, dan is het mentaal wel zwaar om telkens opnieuw terug te moeten vechten. Zo maken we het onszelf moeilijk.”

De Witte: “We blijven in de hoek zitten waar de klappen vallen. De manier waarop we doelpunten slikken vanavond, geeft perfect de situatie weer waarin we ons bevinden. Het zit tegen. Wanneer je dan toch op een mooie manier op gelijke hoogte komt, krijgen we na de pauze weer zo’n typisch doelpunt tegen: een retro die mislukt, maar toch voor het hoofd valt van een andere speler. Ik kan het alleen maar herhalen: blijven werken is de enige manier om uit dit dal te geraken.”