Terug 16 juli 2017

KVC Westerlo - KV Mechelen: 0-6 (eindstand)

Vrank en vrij voetballend KVM trapt er vijf binnen voor de rust

De bezoekende supporters vonden op deze zondagnamiddag vlot de weg naar het Kuipje in Westerlo. Geelrood had blijkbaar niet veel zin in een gezapige studieronde want na amper vier minuten opende nieuwkomer Drazic meteen de score. Op aangeven van Croizet plaatste de spits de bal netjes buiten het bereik van Van Langendonck. Amper vijf minuten later haalde Glenn Claes de achterlijn na een mooie inspanning. Hij kon nog net Croizet bereiken en die legde met zijn tweede assist de bal panklaar voor Mats Rits. De nul-twee was een feit.

 

De bezoekers bleven vrank en vrij aanvallen en de derde treffer liet niet lang op zich wachten. Matthys glipte behendig door de buitenspelval en legde slim breed op Rits die het leer maar binnen te leggen had. Ook Filipovic had zin om zijn naam in de krant te krijgen, maar zijn pegel trof de lat. Westerlo -met drie testspelers tussen de lijnen- stelde daar weinig tegenover.

Vijf minuten voor de rust dook Croizet de zestien in. Hij wurmde zich tussen twee verdedigers en werd uit evenwicht gebracht. De bal ging op de stip en Drazic zette de elfmeter zonder verpinken om. Westerlo was nog niet bekomen van de vierde treffer en Koen Van Langendonck mocht zich voor de vijfde keer omdraaien. De bedrijvige Croizet stuurde Matthys alleen op doel af en die laatste bleef rustig en faalde niet. Bij de rust stond de forfaitscore op het bord.

 

Minder schwung en maar één treffer na de koffie
Na de rust was het tien minuten wachten op het eerste grote gevaar: invaller Bandé trapte op de paal. Twee minuten later sneed diezelfde Bandé samen met de eveneens ingevallen Pedersen door de thuisdefensie. De Deen zette de zesde Mechelse treffer op het scorebord. Nadien was het aan Bandé om te scoren, maar hij bleek te verrast toen hij oog in oog kwam met de Westelse doelman. Zijn schot zoefde over.

Veel meer wapenfeiten vielen er niet meer te noteren. Het Mechelse gaspedaal werd na de rust iets minder diep ingeduwd en ook Westerlo maakte maar weinig klaar. Coosemans moest slechts één keer plat op een poging van Heymans. Zo kabbelde de wedstrijd naar het laatste fluitsignaal. De meegereisde Mechelse supporters keerden tevreden naar huis na een duidelijke nul-zes.

Wedstrijddigest:

KVM: Coosemans, De Witte (’61 Cobbaut), Vitas (’71 De Bie), Matthys (46′ Pedersen), Croizet, Rits (46′ Jubitana), Cocalic (’71 Smolders), Filipovic (’71 Ninis), Rherras (46′ Zeroual), Claes (61′ Kawaya), Drazic (46′ Bandé)

Doelpunten:4′ Drazic (0-1), 9′ Rits (0-2), 20′ Rits (0-3), 40′ Drazic (0-4), 42′ Matthys (0-5), 58′ Pedersen (0-6)

Gele kaarten: 52′ Croizet