Terug 17 november 2017

Sporting Charleroi - KV Mechelen: Trainersbabbel

Volgens Aleksandar Jankovic toonden de spelers een goede mentaliteit, maar werden de kansen niet afgemaakt

“We zijn vanavond naar Charleroi gekomen om onze goede prestatie van tegen KV Kortrijk te bevestigen. We wilden ons voetbal spelen, onze ideeën opleggen en proberen te winnen. Jammer genoeg was dit voor vanavond misschien geen realistische aanpak in dit type match, tegen een ploeg die compact en goed georganiseerd speelt. Charleroi kon vanavond comfortabel voetballen, en speelde op de snelle omschakeling.

Mentaal staan we nog niet helemaal solide, desondanks konden we ons na het doelpunt toch herpakken. Mechelen domineerde bij momenten de wedstrijd en had de tweede helft onder controle. We probeerden zelfs nog aan te vallen met tien, wat de goede mentaliteit aantoont van onze spelers, maar jammer genoeg werden een aantal grote kansen gemist.

Over de beslissing van de videoref ga ik niets zeggen. Soms is het voor ons, soms tegen ons, en ik ben ervan overtuigd dat dit over het hele seizoen wel in evenwicht zal zijn. Persoonlijk ben ik er geen grote fan van, omdat dit de spontaniteit uit de wedstrijd haalt.”

 

Felice Mazzu zag een Mechelen dat wel balbezit had, maar dit werd goed opgevangen door het blok van Charleroi.

“We wisten dat Mechelen krachten had opgedaan met de overwinning tegen Kortrijk. De terugkeer van Jankovic zorgde voor nieuwe energie in de ploeg. We gingen ervan uit dat we tegen een team zouden spelen dat de controle ging nemen en defensief sterk staat. Mechelen heeft inderdaad bij momenten het balbezit gehad.

In het verleden hebben we verschillende wedstrijd gehad waar we zelf naïef naar voren gingen voetballen, het niet konden afmaken en vervolgens het deksel op de neus kregen. Vandaar dat we zulke wedstrijden nu vooral met een goed blok aanpakken. Ik ben dan ook zeer tevreden over het resultaat en de manier waarop we de wedstrijd aangepakt hebben.”