Terug 23 januari 2018

STVV - KV Mechelen: Trainersbabbel

Jankovic hoopte vooraf op een duidelijke reactie na de nederlaag tegen Zulte: “Het belangrijkste voor mij was dat ik een reactie wilde zien, maar die was er niet. De eerste helft was dramatisch en onze mentaliteit een catastrofe. STVV was sterker, toonde meer grinta en agressiviteit en heeft verdiend gewonnen. Onze mentaliteit moet dringend veranderen, anders hebben we een groot probleem. Als je slechts twee punten boven de rode lijn staat dan moet je verantwoordelijkheid tonen. Zo laag in het klassement moet je vechten voor je leven, dat heb ik vandaag niet gezien.”

De druk van de degradatiestrijd wil Jankovic niet als excuus inroepen.“De goede speler is de speler die goed is onder druk. We weerstaan momenteel de druk heel slecht en we laten de stress ons verlammen. Voor één keer kan ik dat begrijpen, maar niet vandaag. Dit resultaat heeft niets te maken met stress. Ik ben extreem ongelukkig met wat ik zag.”

Dat Jankovic door de eigen aanhang op de korrel werd genomen kan hij plaatsen: “Dat is overal zo. De realiteit is dat we vijf maal op rij verliezen. Ik begrijp hun reactie volkomen.”