Terug 3 maart 2018

Standard - KV Mechelen: 3-2 (eindstand)

Aan de oevers van de Maas moest coach Van Wijk noodgedwongen schuiven in zijn basiself. Camus kwam in de plek van de zieke Tainmont. Ook El Messaoudi verscheen meteen aan de aftrap, terwijl Pedersen als diepe spits zijn plek moest afstaan aan Bandé. Bij de thuisploeg nam Cop de plek van de geschorste Mpoku in.

Edmilson niet, Bandé wel (0-1)

De thuisploeg schoot scherp uit de startblokken met een prima kans voor Edmilson. De flankaanvaller trok de bal scherp voor de kooi van Coosemans, maar gelukkig voor geelrood was er niemand gevolgd om het leer in doel te prikken. Aan de overkant was het wel meteen prijs. Een prima doorsteekbal van El Messaoudi werd in één tijd voor doel getrokken door Cobbaut waar een vrijstaande Bandé de 0-1 op het bord schoot. Droomstart voor Malinwa!

Standard laat unieke kansen liggen

Standard leek niet aangeslagen door de vroege Mechelse treffer en zocht nadrukkelijk het doel van Coosemans op. Eerst kon de Mechelse goalie nog een prima plaatsbal van Edmilson in corner tikken. Even later hielp de flankaanvaller zelf een handje door een gemaakt doelpunt nog over de kooi te tikken. Een onbegrijpelijke misser.

Malinwa stond goed in de organisatie en probeerde te prikken als het kon. Bandé leefde zich uit centraal voorin en kon ei zo na profiteren van gestuntel in de Luikse defensie. Helaas voor geelrood was Ochoa er als de kippen bij om de bal uit de voeten van de dribbelvaardige spits te grabbelen.

Emond kopt Standard op gelijke hoogte (1-1)

Net toen de eerste fluitjes te horen waren op de tribunes bij de thuisfans, kopte Emond een vrije trap van Marin tegen de touwen. Een domper op de Mechelse feestvreugde, zeker na het heugelijke nieuws vanop de Bosuil.

Mera kopt geelrood opnieuw op voorsprong: 1-2

Na enkele hete standjes voor de kooi van Ochoa valt de bal uiteindelijk voor de voet van Rits. De Mechelse kapitein leverde  een prima voorzet af op het hoofd van Mera die Ochoa voor de tweede keer het nakijken gaf. (1-2) En Malinwa bleef doorgaan: Schoofs zette Bandé alleen op weg naar Ochoa, maar de Mechelse spits werd onderuit gelopen door Cavanda. Scheidsrechter Lambrechts leek te twijfelen, maar besloot om niet te fluiten tot grote woede van de bezoekers.

Dubbele pech voor Malinwa: Luyindama kopt Standard weer op gelijke hoogte (2-2)

Malinwa liep nog te sakkeren over de niet-gefloten fout op de doorgebroken Bandé, terwijl Standard opnieuw op gelijke hoogte klom. Luyindama kon vrij de 2-2 voorbij een kansloze Coosemans koppen. Een stevige mokerslag voor Malinwa in een overigens boeiend spektakelstuk. Ruststand: 2-2.

Invaller Carlinhos kopt thuisploeg op voorsprong (3-2)

Coach Sa Pinto bracht bij de rust Carlinhos voor Cop en dat bleek een goede zet voor de thuisploeg. De invaller trof meteen raak op een corner van de Rouches. (3-2) Het zoveelste tegendoelpunt van KV Mechelen op stilstaande fase en een nieuwe mokerslag in deze partij.

Coosemans pakt strafschop!

Veel viel er lange tijd niet meer te noteren in de tweede helft. Coach Van Wijk wisselde El Messaoudi voor een frisse Pedersen. Bandé schoof daardoor naar de flank, maar veel veranderde er niet aan het spelbeeld tot scheidsrechter Lambrechts plots naar de stip wees na een trekfout (?) op Carcela. Marin nam zijn verantwoordelijkheid, maar schoot de elfmeter op een attente Coosemans. Een belangrijke redding van de Mechelse goalie in de strijd om het behoud. Malinwa verloor wel, maar is de rode lantaarn kwijt na de 2-0 nederlaag van Eupen op het veld van RAFC.

Volgende week zondagmiddag wacht er Malinwa op de slotspeeldag een uitermate belangrijk duel met Waasland-Beveren. Eén doelpunt beslist momenteel over behoud of degradatie in/uit eerste klasse.

Wedstrijddigest

Standard de Liège: Ochoa, Agbo, Cop (46′ Carlinhos), Emond, Carcela (89′ Djenepo), Marin (92′ Cimirot), Fai, Edmilson, Koutroubis, Luyindama, Cavanda

KV Mechelen: Coosemans, El Messaoudi (71′ Pedersen), Mera, Rits (84′ Beqiraj), Cocalic, Schoofs, Bagayoko, Cobbaut, Bandé, Camus, Sylla

Doelpunten: 6′ Bandé (0-1), 34′ Emond (1-1), 43′ Mera (1-2), 45+3′ Luyindama (2-2), 52′ Carlinhos (3-2)

Gele kaarten: 58′ Agbo, 61′ Carcela, 65′ El Messaoudi