Terug 3 maart 2018

Standard - KV Mechelen: Trainersbabbel

KV Mechelen staat niet meer laatste, maar er had meer ingezeten.

“Ik had gehoopt op een puntje. We komen twee keer voor, maar slikken opnieuw goals op stilstaande fases. Dat maakt dit een enorm teleurstellend resultaat. Ok, Standard was de betere ploeg… Maar we scoren twee doelpunten en dan geven we de wedstrijd nog weg. We zijn niet meedogenloos genoeg, we zijn te naïef in de 16. Het was misschien wel een verdiende overwinning, daar kan ik mee leven, maar de manier waarop we goals tegen krijgen, daar kan ik niet mee leven.”

 

De 2-2 net voor de rust deed KVM geen deugd.

“We prikten inderdaad goed, we kwamen twee keer voor, maar als je dan net voor de rust zo’n goal tegen krijgt, dan krijg je een klopje. De tweede helft creëerden we veel te weinig, dat is juist, maar het is vooral dramatisch dat we dan opnieuw zo makkelijk een goal slikken.”

 

Maar zover had het misschien niet mogen komen. Standard kwam goed weg, na een overtreding op Bandé.

“De scheidsrechter was dramatisch vandaag, maar ik kan het hem wel vergeven. Hij was gewoon niet op niveau. Hij vond dat Bandé niet geraakt werd, maar als het wel zo was… Dan is dat wel heel bitter. Dit had rood moeten zijn. Hier had vandaag gewoon een videoref moeten zijn. Degraderen kost een ploeg misschien wel 10 à 20 miljoen euro. Het kost de eigenheid van de ploeg, vraag dat maar aan Cercle Brugge, maar blijkbaar realiseert niet iedereen dat.”

“Maar we staan niet meer laatste, laten we het vanuit het positieve bekijken”