Terug 3 maart 2018

Standard - KV Mechelen: Reacties

Ontgoochelde reacties na een spektakelrijke wedstrijd op Sclessin. Malinwa kon tot tweemaal toe een voorsprong niet vasthouden, zag een mogelijke rode kaart voor Cavanda door de neus geboord en verloor uiteindelijk met 3-2 van Standard de Liège. Ondanks de nederlaag, wipt geelrood wel over Eupen naar de voorlaatste plaats. Eén doelpunt vormt het verschil momenteel tussen de laatste en de voorlaatste plaats. De opdracht is duidelijk voor Malinwa: winnen van Waasland-Beveren en best met veel doelpunten verschil.

Cobbaut: “Ontgoocheling is enorm”

“Wat een frustrerende wedstrijd. We kwamen tweemaal op voorsprong, maar lieten Standard telkens terugkomen. De cruciale fase leverde geen rode kaart op, terwijl ik een duidelijk contact zag. Dit had de wedstrijd in een andere plooi kunnen leggen, maar de scheidsrechter floot niet. Nu moeten we volgende week vol aan de bak tegen Waasland-Beveren. De opdracht is duidelijk: winnen is een must en liefst met zoveel mogelijk doelpunten. Hopelijk is het voldoende, want onze fans verdienen geen degradatie. Het is fenomenaal hoe ze vanavond, tot ver na het laatste fluitsignaal, bleven staan om ons te steunen.”

Bandé: “De ref had de fase niet goed gezien”

“Dit is enorm frustrerend. Toen ik alleen op doel kon gaan en onderuit werd gelopen, dacht ik echt dat de scheidsrechter ging fluiten. Het gebeurde niet, want de scheidsrechter vertelde me nadien dat hij de fase onvoldoende goed had gezien. (zucht) Het was een bepalende fase in de wedstrijd. Ik hoop echt dat we winnen volgende week. Ik wil op een mooie manier afscheid nemen en zal er alles aan doen om mijn steentje te kunnen bijdragen aan de redding.”

Schoofs: “Identieke tegentreffers nekken ons elke week”

“De voorbije wedstrijden lieten we duidelijk zien dat we kunnen voetballen. We scoorden telkens tweemaal op het veld van Anderlecht, Gent en Standard. Helaas leverde het ons te weinig punten op waardoor we tot de laatste speeldag moeten knokken voor het behoud. De tegendoelpunten zijn steeds kopbaldoelpunten. We beseffen het al langer en werken er stevig op, maar toch lukt het ons niet om dergelijke doelpunten te vermijden. Dat is enorm frustrerend. Dat het volgende week voorbij kan zijn? Daar kan, mag en wil ik momenteel echt niet aan denken. Deze club moet in eerste klasse blijven!”