Terug 4 februari 2018

RSCA – KVM: 2-2 (eindstand)

Malinwa sprokkelde vanmiddag een verdiend punt op het veld van landskampioen RSC Anderlecht. Bandé en Spajic (own-goal) wisten de openingstreffer van Ganvoula uit. Helaas voor de Mechelaars kopte de targetspits ook na de rust de bal tegen de touwen en schoot Morioka een uitgelokte strafschop naast de kooi van Coosemans. Een hoopgevend punt voor geel en rood.

Dennis Van Wijk moest na de nederlaag tegen Moeskroen noodgedwongen schuiven en dropte met El Messaoudi, Matthys, Bagayoko, Cobbaut en Schoofs vijf nieuwe pionnen in de basis. In een rustige openingsfase was de eerste mogelijkheid voor Malinwa. Na een kort uitgevoerde hoekschop besloot Cocalic net naast.

Na 10 minuten was het aan de overkant bij de eerste kans voor de thuisploeg wel meteen raak. Uitgerekend Ganvoula kopte een voorzet van Morioka tegen de netten. (1-0) KV Mechelen toonde zich niet aangeslagen en al snel stond de stand weer in evenwicht. Bandé was er als de kippen bij om een afgeweerd schot van Matthys binnen te duwen. (1-1)

Malinwa van 1-0 naar 1-2

En na weken van aanvallende droogte ging het scoren plots vanzelf. Spajic besloot KV een handje te helpen en devieerde tot ontzetting van het thuispubliek een voorzet voorbij Sels. KVM had de match nu helemaal in handen en kwam via Matthys en Schoofs zelfs erg dicht de 1-3. Anderlecht wilde graag de gelijkmaker voor de pauze, maar tot grote kansen kwam het niet meer. Geelrood hield al bij al makkelijk stand en mag na een sterke eerste helft dromen van een stunt.

Ganvoula brengt paarswit met een tweede treffer op gelijke hoogte (2-2)

Dezelfde elf Mechelaars botsten na rust op een iets scherpere thuisploeg maar konden al snel opnieuw dreigen. Schoofs geraakte na een scherpe uitbraak echter niet voorbij Sels.

Defensief had de thuisploeg haar handen vol met Bandé, terwijl het aanvallend maar pover voor de dag kwam. Tot de dekselse Ganvoula nog een keer kon koppen en z’n tweede van de middag maakte. Malinwa had plots meer moeite om onder de druk uit te raken, maar groter onheil bleef uit.

Morioka mist strafschop

Malinwa herstelde opnieuw het evenwicht en bijna stond het weer op voorsprong, maar een knal van Matthys zoefde net voorbij de paal. Camus was ondertussen Schoofs komen vervangen en de wedstrijd kabbelde gezapig het laatste kwartier in. Verdier kwam in de plek van een moegestreden Matthys en mocht proberen de wedstrijd opnieuw in vuur en vlam te zetten.

Met nog tien minuten op de klok probeerde Morioka zich door te zetten en ging dan tegen de grond. Dierick twijfelde niet en wees naar de stip. De Japanner wilde zelf de elfmeter omzetten, maar schoot tot grote vreugde van het bezoekersvak naast. KV Mechelen kreeg nog een mooie kans in het slot na een trekfout op Verdier, maar Tainmont trapte de laatste mogelijkheid over de kooi van Sels. Geelrood kwam niet meer in de problemen en bezorgt zichzelf met dit onverhoopt punt een stevige boost met het oog op de clash met Eupen.

Wedstrijddigest

RSC Anderlecht: Sels, Deschacht, Spajic, Morioka (90′ Dauda), Appiah, Saief, Kums, Dendoncker, Ganvoula, Sambi Lokonga (46′ Chipciu) , Azevedo Janelas (46′ Gerkens)

KV Mechelen: Coosemans, El Messaoudi, Matthys (79′ Verdier), Rits, Cocalic, Schoofs (67′ Camus), Bagayoko, Tainmont, Cobbaut, Bandé (91′ Smolders), Sylla

Gele kaarten: 46′ Spajic, 58′ Dendoncker, 80′ El Messaoudi, 92′ Verdier

Doelpunten: 10′ Ganvoula (1-0), 15′ Bandé (1-1), 22′ Spajic (own-goal, 1-2), 57′ Ganvoula (2-2)