Terug 30 september 2017

Excel Mouscron - KV Mechelen: 2-2 (eindstand)

Door de afwezigheid van het centrale duo Cocalic-Vitas moest Ferrera noodgedwongen sleutelen aan zijn defensie. De Mechelse coach gaf de jonge Smolders zijn kans aan de zijde van kapitein De Witte.

De eerste kans van de partij kwam van de voet van Rits die na een mooie deviatie van Bandé te zwak in de handen van doelman Bailly besloot.

Olinga zet thuisploeg meteen op voorsprong: 1-0

Terwijl de thuisploeg nog geen noemenswaardige kans bij elkaar had gevoetbald stond het wel plots op voorsprong: Olinga slingerde de bal met zijn rechter voorbij alles en iedereen tegen de touwen. (1-0). Op het kwartier reageerde geelrood via Matthys, maar zijn schot ging langs de foute kant van de paal over de doellijn. Ook een ingestudeerde corner van het duo Schoofs-Matthys leverde geen gelijkmaker op.

Awoniyi zet Moeskroen op dubbele voorsprong: 2-0

Terwijl Bailly zijn kunnen moest tonen op een poging van Croizet, mocht Coosemans zich enkele seconden later al voor een tweede keer omdraaien. Awoniyi reageerde alert op een voorzet vanop de flank en zette de thuisploeg op een dubbele voorsprong. Een bittere pil voor Malinwa dat beter en beter in de wedstrijd kwam.

Olinga en Bolingi laten derde treffer liggen

Na een uitgespeelde aanval van de thuisploeg knalde Olinga, met dank aan de vingertoppen van Coosemans, de bal tegen de onderkant van de lat. De bal viel op en niet over de doellijn volgens scheidsrechter Wouters. Een gelukje voor de bezoekers die ook nog een keer goed weg kwamen toen een doorgebroken Bolingi zijn bal naast de kooi van Coosemans wist te plaatsen.

Bandé-Ganvoula out, Kawaya-Pedersen in

Nog voor het uur voerde Ferrera een dubbele wissel door in het aanvallend compartiment: het duo Bandé-Ganvoula werd vervangen door het duo Kawaya-Pedersen. De wil om er nog iets van de maken was zeker aanwezig in het bezoekende kamp, maar in een onderlinge strijd tussen Bailly en Matthys toonde de thuisgoalie zich telkens de betere. Eerst hield de ex-doelman van de Nationale ploeg zijn netten schoon op een vrije trap van het nummer zeven en ook vanaf de stip geraakte Matthys niet voorbij de ervaren doelman.

Schoofs krult aansluitingstreffer tegen de touwen (2-1)

Wat Matthys niet lukte, lukte Schoofs wel. De middenvelder werd prima aangespeeld door een klaar kijkende Croizet en besloot mooi in de hoek voorbij een kansloze Bailly. (2-1) Malinwa bleef in haar kansen geloven en ging vol voor de gelijkmaker. Ferrera haalde Matthys naar de kant voor een frisse Drazic, maar geelrood leek toch het onderspit te moeten delven op Le Canonnier. Maar toen moest Coosemans nog aan zijn solo beginnen…

Coosemans voert nummertje op en biedt Cobbaut de gelijkmaker aan (2-2)

In blessuretijd kreeg Malinwa nog een vrije trap op een interessante plek. De Mechelse goalie maakte de oversteek en bleef na wat geharrewar voor de kooi van Bailly in balbezit. De KV-goalie toonde zich een creatieve voetballer, baande zich een weg door enkele roodwit-hemden en bood Cobbaut de 2-2 aan. Malinwa door het dolle heen!

Malinwa liet zich koud pakken in het begin van de partij met een 2-0 achterstand tot gevolg, maar zette in extremis de scheve situatie alsnog recht na een nummertje van de KV-doelman.

Wedstrijddigest

Moeskroen: Bailly, Mezague, Govea, Olinga, Bolingi, Mohamed (73’ Rotariu) , Awoniyi (79’ Gulan), Locigno (83’ Vojvoda), Diedhiou, Nkaka, Godeau

KV Mechelen: Coosemans, De Witte, Matthys (77’ Drazic), Croizet, Rits, Schoofs, Cobbaut, Bandé (57’ Kawaya), Smolders, Ganvoula (57’ Pedersen), Rherras

Doelpunten: 9’ Olinga (1-0), 26’ Awoniyi (2-0), 76’ Schoofs (2-1), 92’ Cobbaut (2-2)

Gele kaarten: 43’ Rits, 76’ Bailly, 87’ Olinga, 89’ De Witte, 89’ Mezague, 92’ Coosemans

Over de wedstrijd: