Terug 30 september 2017

Excel Mouscron - KV Mechelen: Trainersbabbel

“Chapeau dat mijn team erin is blijven geloven.” Yannick Ferrera was tevreden met het zwaar bevochten punt in Moeskroen.

Ferrera: “Dit is een verdiend punt. We kenden een slechte start en kwamen snel achter, nochtans op situaties waarop we getraind hadden. Gelukkig begonnen we nadien te voetballen met enkele goede kansen. Al was de 2-0 even later een slag in ons gezicht. Nadien, tussen minuut 25 en 45 waren we bijzonder slecht. De derde tegengoal was niet veraf. Gelukkig dat die ene kans tegen de lat en op de lijn valt, anders had de wedstrijd wel héél moeilijk geweest.”

In de tweede helft trok KV Mechelen het laken naar zich toe.

“We hebben wat bijgestuurd en zijn compacter gaan spelen. Uiteindelijk volstond één doelpunt om Moeskroen te doen twijfelen. Dat lukte uiteindelijk een kwartier voor het einde.”

En uiteindelijk was er euforie in de allerlaatste minuut.

“Dat is het bewijs dat we mentaal en fysiek zeer sterk zijn. Nogmaals: dit was een verdiend punt. We hebben twintig keer op doel getrapt waarvan negen maal tussen de palen. Alleen was Logan Bailly ijzersterk vandaag. We hebben immers vandaag tegen tien spelers en een muur gevoetbald. Gelukkig heeft hij zich toch twee keer moeten omdraaien.”

Toch was het wachten tot de allerlaatste seconden op dat punt. Uitgerekend doelman Colin Coosemans zorgde voor de assist.

“We hadden nog een vrijetrap. Hij keek naar mij, ik keer naar hem: en natuurlijk mocht hij mee naar voren. Eerst verliest hij nog de bal, maar gelukkig vocht hij zich opnieuw bij de bal om een assist te geven. Dit was een belangrijke actie voor ons. Dit punt hadden we nodig.”

De coach van Malinwa stond ook even stil bij de prestatie van debutant Hannes Smolders. Hij verving de geschorste Edin Cocalic.

“Starten tegen dit team, dat niet voor niets in de top van het klassement staat, was geen cadeau. Hij heeft zijn werk goed kunnen doen. We wisten dat hij foutjes zou kunnen maken gezien zijn leeftijd. Maar hij heeft potentieel en heeft het goed gedaan. Vandaag heeft hij veel ervaring kunnen opdoen en dat is goed voor zijn leerproces.”