Terug 26 december 2017

Sporting Lokeren - KV Mechelen: 2-0 (eindstand)

KV Mechelen maakte het zichzelf knap lastig op Daknam. Zo had het in een gesloten wedstrijd de beste kansen op een doelpunt, maar onzorgvuldigheid en een herboren ingevallen Steve De Ridder aan Lokerse zijde zorgden in het slot voor drie punten voor de thuisploeg.

 

Malinwa versierde al meteen een mooie mogelijkheid: Claes kreeg het leer van de klaarkijkende Pedersen, zijn plaatsbal ging via een thuisvoet in hoekschop.

Jankovic startte met dezelfde elf als tegen Club Brugge – dus met Kawaya en Tomecak in de basis – en zag zijn troepen de meeste aanvalsdrift tonen. Doelman Verhulst moest een paar keer attent tussenkomen, maar echt grote, uitgespeelde kansen, nee die toverden Bandé en co niet op de mat

 

Pedersen net niet

KV Mechelen kreeg van een defensief en afwachtende thuisploeg de bal, maar het was wachten tot minuut 25 tot daar na misser van Hupperts een echte doelkans uit voortvloeide. Bandé tike tot bij Pedersen, de Deen kon onvoldoende controleren om de 0-1 te scoren.

 

Lokeren reageerde meteen. Robin Söder probeerde het zelf te forceren met een heerlijke krul, Coosemans vloog het leer uit zijn doel.

Beide elftallen wilden duidelijk geen centimeter ruimte prijsgeven en de wedstrijd floreerde dan ook in een partijtje tactisch verdedigen. Flitsende combinaties? Nee, die zagen we in de eerste helft niet. En doelpunten? Jammer genoeg geraakte ook Bandé niet voorbij de thuismuur.

 

Rits op Verhulst

Na de pauze trachtte Lokeren toch iets te proberen  richting  Coosemans. Malinwa voelde meer Wase aanvalsdrift, maar de ploeg van Peter Maes had het knap lastig om kansen in elkaar te knutselen

 

KV Mechelen bleef echter het gevaarlijkst en verdiende stilaan een doelpuntje. Rits had een leuke aanval bijna zelf kunnen afronden, maar Verhulst ging goed plat. En toen de pas ingevallen Van Cleemput Bandé lanceerde bracht diezelfde Verhulst met de benen redding.

 

Deksel op de neus

 

De bezoekers sprongen slordig met de geboden mogelijkheden om en bij de eerste echte kans van de thuisploeg maakten twee invallers het verschil. De Ridder mocht aangeven, Straetmans werkte binnen. Koude douche voor Malinwa dat ook nog Seth De Witte verloor met een knieblessure.

 

 

 

De 1-0 was duidelijk een mokerslag voor de Maneblussers. Het bleef proberen, maar het sprong o zo onzorgvuldig om met de ruimte en de kansen. Pedersen kreeg  zo –  alleen voor de kooi van Verhulst – een opgelegde kans, maar kopte ver naast.

 

In de extra tijd maakte een counter van de heroptredende Steve De Ridder het helemaal af. Söder tikte de perfecte voorzet tegen de touwen. En zo moet Malinwa met een bijzonder onaangenaam gevoel de winterstop in en hopen op Spaanse zon voor tien knalprestaties in het slot van de competitie in 2018.

 

 

Wedstrijddigest:

Sporting Lokeren: Verhulst, Marzo, Overmeire, Michel, Terki (77’ De Sutter), Hupperts (63’ De Ridder), Rassoul, Filipovic J., Söder, Benchaib (70’ Straetman), Mpati

KV Mechelen: Coosemans, El Messaoudi, De Witte (79’ Leal), Pedersen, Rits, Cocalic, Tomecak (68’ Van Cleemput), Cobbaut, Bandé, Kawaya (64’ Kolovos), Claes

Doelpunten: 76’ Straetman (1-0), 92’ Söder (2-0)

Gele kaarten: 25’ Pedersen, 79’ De Ridder

Rode kaarten:

Scheidsrechters: Delferière, De Neve, Monteny en Boterberg

Toeschouwers: 9876