Terug 26 december 2017

Sporting Lokeren - KV Mechelen: Reacties

Kansen genoeg, maar de doelpunten vielen wel aan de verkeerde zijde. “We moeten onze kansen verzilveren”, zo klonk het in koor op Daknam.

 

“We hadden ze moeten dood doen in de eerste helft. Nu zitten we echt in de hoek waar de klappen vallen.” Nicklas Pedersen vatte het goed samen: KV Mechelen kreeg de kansen in Lokeren, maar sprong er onzorgvuldig mee om.

“In de eerste helft kreeg ik een grote kans, maar de pass was net te kort. Ik dacht dat de verdediger de bal zou raken en was compleet verrast dat ik het leer nog kreeg. Maar we hebben nog mogelijkheden gekregen. Alleen, die laatste centimeters, die laatste percentages, daar ontbreekt ons het geluk.”

 

Cobbaut: “Leren afwerken”

Ook Elias Cobbaut was die mening toe gedaan. “We hebben een goede eerste helft gespeeld. We hadden de controle over de wedstrijd. De kansen waren voor ons, niet voor Lokeren. Als ploeg stonden we goed, maar als we niet afwerken, dan wordt het moeilijk.”

Claes: “Kloof is weer kleiner”

“En we waren nochtans voluit voor de drie punten gekomen. Het is bijzonder zuur dat we dan het deksel op de neus krijgen en dat ook Eupen, met tien man, nog op het einde wint. De kloof met Eupen is weer kleiner. Momenteel hebben we even een klop gekregen. Maar we blijven strijdvaardig: na de winterstop moeten we hopen op meer geluk.”

De Witte: “Verschrikkelijk om zo de winterstop in te gaan”

Seth de Witte werd dan weer in de tweede helft vervangen na een plotse pijn in de linkerkuit. “Ik had gevoel dat er iets in mijn kuit ontplofte. Of het een scheur is? Dat weet ik niet. Ik kan nu moeilijk stappen. We zullen dat de komende dagen zien.”

Over het nieuwe puntenverlies zat ook de kapitein in. “We hebben een goede eerste helft gespeeld en hadden voldoende kansen. Wij verzilveren die echter niet. Tja, het is verschrikkelijk om met zo’n gevoel de winterstop in te gaan.”

Van Cleemput: “Elke minuut alles geven”

Lichtpuntje was de terugkeer van Jules Van Cleemput. Na zes maanden blessureleed mocht de jongeling in het slot invallen. “Voor mij persoonlijk waren het moeilijke tijden. Ik ben dan ook blij dat ik vandaag de kans kreeg. Alleen jammer dat de wedstrijd zo slecht is geëindigd. Maar elke kans, elke minuut zal ik alles geven. Dat is ook de boodschap voor de komende maanden: we gaan vechten voor elk punt.”