Terug 28 juni 2017

SK Rapid Leest - KV Mechelen: Wedstrijdverslag

Mooi voetbal

Heel lang moesten de bezoekers niet wachten op het eerste doelpunt. In de achtste minuut werd er een mooie actie opgezet tussen Cobbaut, Schouterden en Soumah. Deze laatste legde de bal vanuit de 16 terug op Soladio die hem prachtig binnen schoot in de verste hoek.

KV had wel overwicht en een zevental kansen, maar kon ze echter niet verzilveren. Wanneer dit dan toch lukte was het echter enig mooi: Zeroual nam in de 36e minuut een bal vanop 25 meter in de volley en schoot hem in het dak van het doel.

Tempo omlaag in de tweede helft

Ook na de rust moesten de toeschouwers niet al te lang wachten op een doelpunt. Na een mooie actie op de linkse flank kon Claes voorzetten naar Jubitana die de bal in de 47e minuut aan de eerste paal tegen de netten kopte.

Leest stond in de tweede helft met een iets mindere ploeg op het veld, waardoor ze er nog maar weinig uitkwamen. Hierdoor liet Malinwa zich stilaan in slaap wiegen.

Bij de 0-4 was het alweer Claes als aangever. Na een combinatie met Croizet zette hij de bal voor doel waar de bedrijvige Bandé klaar stond om ook zijn doelpuntje mee te pikken. Diezelfde Bandé dook niet veel later in de 16 na een doorsteekpas van Croizet. Hij week uit en kapte vervolgens onverwacht naar binnen waardoor de verraste verdediger niet anders kon dan een penaltyfout maken. Glenn Claes trapte de bal mooi links binnen in doel en zette de 0-5 eindstand op het scorebord.

Tevreden

Al bij al was de technische staf tevreden van deze wedstrijd. Ondanks dat er iets efficiënter kon afgewerkt worden, deden de spelers zeer goed wat van hen gevraagd werd. Het was ook leuk om vast te stellen dat de jonkies in de ploeg het niet slecht gedaan hebben.

Wedstrijddigest

KV Mechelen eerste helft: Valkenaers, Avetisov, Smolders, Cobbaut, Callebaut, Filipovic, Matthys, Schouterden, Zeroual, Soumah, Soladio

KV Mechelen tweede helft: De Schoenmaeker, Heyvaert, Van Cleemput, Oppong, Wilms, El Messaoudi, Jubitana, Paulussen, Bandé, Croizet, Claes

Doelpunten: 8′ Soladio (0-1), 36′ Zeroual (0-2), 47′ Jubitana (0-3), 74′ Bandé (0-4), Claes (0-5)