Terug 9 december 2017

KV Oostende - KV Mechelen: 0-1 (eindstand)

KV Mechelen pakte met een uitermate gedegen en sterke organisatie drie punten aan de zee. Een leuke aanval Bandé, Matthys en Rits leverde de voorsprong net voor de rust op. En uiteindelijk ook de zege, want ondanks druk van Oostende bleef de 0-1 op het bord. Ook met dank aan een beresterke Colin Coosemans.

 

Malinwa startte met goede intenties, maar het was vooral de thuisploeg die het gevaarlijkst was. Bjelica en Milic vonden de weg tussen de palen niet. Vandendriessche mocht het oog in oog met Coosemans proberen, Colin schudde een lekkere save uit zijn mouwen.

 

Bijna Bandé!

Even voor het halfuur leken de bezoekers het evenwicht wat te herstellen. Een eerste kansje kwam van de voet van Rits: hij krulde het leer naar de hoek, Dutoit ging vlotjes tegen de grond. Even later versierden een niet aflatende Bandé een fraaie kans, de kustgoalie redde spectaculair.

 

0-1 voor de pauze

Beide elftallen hebben de punten hard nodig en de tactische plannetjes haalden dus de overhand op onbesuisd “aanvallen maar”. De kansen waren dus op één hand te tellen, maar vlak voor de pauze leverde een vinnige aanval van KVM wel de 0-1 op. Bandé maakte de ruimte voor een voorzet van Matthys, Rits frommelde de bal aan de eerste paal voorbij Dutoit.

 

 

Op slot

De thuisploeg wou in de tweede helft zo snel mogelijk de gelijkmaker scoren. Malinwa voelde de druk, maar keek het met haar stevige organisatie allemaal rustig aan. Oostende probeerde het met de lange bal en ontbrak een vleugje creativiteit en nauwkeurigheid om Coosemans te bedreigen.

KV Mechelen van haar zijde vond geen aanspeelpunten voorin en knutselde nauwelijks nog een vlotte aanval in elkaar. Lukte het dan toch eens, miste El Messaoudi jammer genoeg helemaal zijn uithaal. Bij de bezoekers viel Tim Matthys tussendoor uit met een knieblessure. 

 

 

Spannend slot

KVO-trainer Custovic gooide ondertussen met Akapala en Gano heel wat aanvallend geweld in de strijd. Siani vond dan toch eens een gaatje, maar Coosemans toonde zich weer met een puike duik.

 

Bandé ging zes minuten voor het einde aan de haal met het leer en kon bijna nog man-met-zeven-longen El Messaoudi voor Dutoit lanceren. Maar het was net-niet en zo stevenden we af op zes (!) uiterst spannende extra minuten speeltijd.

 

Daarin pakte Colin Coosemans uit met twee supersaves. Musona en Rezaeian knalden bijna KVO naar 1-1, maar KVM haalde het einde én de drie zeer belangrijke punten. Tot groot vertier bij de meegereisde fans, de bank, spelers en we geven het toe, ook wij hoog in de perstribune.

 

 

 

 

Wedstrijddigest:

KV Oostende: Dutoit, Bushiri (75’ Gano), Milic, Capon, Lombaerts, Siani, Jali, Vandendriessche (66’ Akpala), Bjelica (84’ Rezaeian), Zivkovic, Musona

KV Mechelen: Coosemans, Paulussen, Cocalic, De Witte, Cobbaut, Matthys (55’ Kolovos), El Messaoudi, Bandé (85’ Kawaya), Rits, Claes, Pedersen (75’ Ganvoula)

Doelpunten: 40’ Rits (0-1)

Gele kaarten: 45’ Bjelica, 94’ Kawaya

Rode kaarten:

Scheidsrechters: Vertenten, Neve, Nijssen en Delferière

 

 

 

 

Over de wedstrijd: