Terug 9 december 2017

KV Oostende - KV Mechelen: Trainersbabbel

Mooi of niet: KV Mechelen haalde drie punten binnen op het veld van Oostende. “En elk punt is goud waard”, aldus coach Jankovic.

 

Jankovic: “Het was een moeilijke wedstrijd. Ons plan in de eerste helft was om een goede organisatie neer te zetten en te wachten op het goede moment om te counteren. We moesten aan de slag tegen een sterke ploeg, die veel snelheid brengt en individueel goede spelers heeft.”

 

Punten pakken in Oostende, Het lukte Malinwa de afgelopen jaren nauwelijks. Maar met veel wilskracht een sterke collectieve prestatie staan er nu wel drie extra punten achter de clubnaam in de stand.

“De spelers hebben hard gewerkt en een stevig blok gevormd in de eerste helft. Na de rust was het moeilijker om de bal in de ploeg te houden, ondanks de ruimte die er was. Een werkpunt. We moesten het hebben van vechtlust en duels. Vergeet ook niet dat we het de tweede helft tegen 4 aanvallers hebben moeten opnemen.”

 

Enige smet op de drie belangrijke punten, het uitvallen van Tim Matthys.

“Tim Matthys heeft zijn knie verdraaid. Op dit moment is het echter nog niet duidelijk wat er exact gebeurd is en wat de gevolgen zijn. De volgende dagen gaan meer duidelijkheid brengen.”