Terug 22 juli 2017

KV Mechelen - Union Saint-Gilloise: Wedstrijdverslag

Het nieuwe seizoen nadert, KV Mechelen werkte zonet haar laatste voorbereidingswedstrijd af. Het werd 1-0 tegen Union Saint-Gilloise.

Goede start

KVM begon overtuigend aan de wedstrijd en dat leverde na zeven minuten een eerste grote kans op. Na een knap uitgespeelde aanval plaatste Croizet de bal net naast. Malinwa bleef doordrukken, maar scoren lukte niet. Zeroual, die net niet bij een voorzet van Cobbaut kon, en Bandé, die de bal over het doel schilderde, kwamen wel dicht bij dat begeerde openingsdoelpunt.

Union kwam na het openingskwartier beter in de wedstrijd, maar verder dan een (terecht) afgekeurd doelpunt van Fixelles kwamen de bezoekers niet.

Voorsprong

Op het half uur werd de druk van KV Mechelen wel beloond. Croizet kon zich doorzetten en die schitterende individuele actie rondde hij ook zelf af. 1-0.

Union liet het daar niet bij. Net voor de rust zag Fixelles zijn kopbal op de lat belanden. Swolfs moest nog een poging van Ferber pareren.

Verwaterde spel

Na de rust begon Union het best. Enkele vrije trappen konden Swolfs echter niet bedreigen. Opnieuw zagen de Unionisten een goal afgekeurd worden, deze keer wegens buitenspel.

Naar het einde van de wedstrijd toe verwaterde bovendien het spel. De potige tussenkomsten en meer dan 10 wissels kwamen het voetbal niet ten goede. Beide ploegen versierden nog enkele kansjes maar de 1-0-ruststand werd ook de eindstand.

Wedstrijddigest: 

KV Mechelen: Swolfs, Verhaeghe (46′ Rits), De Bie (65′ Van Hoorenbeeck), Smolders, Cobbaut, El Messaoudi (72′ Wilms), Jubitana (72′ Van Keilegom), Croizet (61′ Kawaya), Zeroual, Ninis (61′ Deloose) en Bandé.

Doelpunten: 32′ Croizet (1-0)

Gele kaarten: 19′ Fixelles, 38′ Ferber, 63′ Cobbaut, 70′ Tabekou, 82′ Van Hoorenbeeck