Terug 23 september 2017

KV Mechelen - STVV: Wedstrijdverslag

Na de 2-0 nederlaag tegen Club Brugge dropte Yannick Ferrera drie nieuwe namen in de ploeg. De Witte, Rherras en Bandé, die de laatste weken furore maakte met al z’n invalbeurten. 

METEEN RAAK

Na één klein kansje van STVV, met De Petter die op een vrije trap van Legaer niet voorbij Coosemans raakte, loonde die laatste wissel van Ferrera vrijwel meteen. Croizet tikte alles en iedereen voorbij, en legde de bal in de voeten van de 18-jarige spits. Bandé twijfelde niet. 1-0!

Amper vijf minuten later werd een soortgelijke aanval opgezet door Croizet. Nu was het Rherras die op de rechterflank de achterlijn haalde en Ganvoula bereikte. Die laatste probeerde met een hak achter het steunbeen de nummer 10 van KVM te lanceren. Ditmaal lukte dat nét niet.

HEER EN MEESTER

Aan de overkant zat er minder gevaar in het spel. Coosemans, heer en meester in z’n rechthoek, pareerde met gemak de aanvallen van De Sart en Boli. Telkens was hij sneller op de bal dan z’n tegenstanders.

KV Mechelen kon voor de rust Pirard wel nog één keertje kopzorgen bezorgen. Bandé draaide zich mooi open en haalde uit. Pirard kon net redding brengen met z’n voet.

CROIZET-SHOW

Ook in de tweede helft bleef KVM de gevaarlijkste ploeg, en bleef Croizet de man van de doorsteekballetjes. Ganvoula werd weggestuurd, maar de doorgebroken spits kon de tackle van Kotysch niet ontwijken. De bal verdween zo in hoekschop. Enkele minuten zwiepte Ganvoula de bal dan weer voor doel. Nu was het Bandé die een teen te kort kwam…

Net op het moment dat STVV zich weer ietwat in de wedstrijd probeerde te knokken, verdubbelde Bandé dan toch de score. Rits kreeg vrij spel op rechts en bediende Bandé met een sublieme voorzet voor z’n tweede van de avond.

 

AANSLUITINGSTREFFER?

Twee kansjes op de aansluitingstreffer kreeg STVV nog. Botaka probeerde de bal met een omhaal in doel te schilderen, maar dat was buiten Coosemans gerekend. Hij tikte de bal op de bal. Ook Bezus raakte niet voorbij de Mechelse doelman. Z’n kopbal belandde net naast doel. Einde verhaal voor STVV, en zo won KV Mechelen z’n eerste wedstrijd van de competitie met 2-0 van STVV.

Wedstrijddigest:

KV Mechelen: Coosemans, De Witte, Matthys (87’ Paulussen), Croizet (90’ Smolders), Rits, Cocalic, Schoofs, Cobbaut, Bandé, Ganvoula (80’ Drazic), Rherras

STVV: Pirard, De Sart, De Petter, Charisis (25’ Abrahams), Boli, Vetokele (69’ Botaka), Kitsiou, Kotysch, De Norre, Teixeira, Legear (60’ Bezus)

Doelpunten: 11’ Bandé (1-0), 73’ Bandé (2-0)

Gele kaarten: 9’ Rits, 78’ Schoofs

Rode kaarten: 90’ Cocalic

Aantal toeschouwers: 11.344