Terug 23 september 2017

KV Mechelen - STVV: Trainersbabbel

De eerste overwinning, dat moet deugd doen:

“We krijgen eindelijk wat we verdienen. Wat een beloning! En niet alleen voor wat we gepresteerd hebben de laatste 90 minuten, maar ook voor het werk van de laatste maanden.

Het kan snel gaan. Zij missen de eerste kans, wij scoren die. Daarna hebben we de match wel goed kunnen managen, we gaven geen kansen weg. En we creëerden – op de counter – zelf heel wat kansen.”

 

De twee doelpunten waren van de voet van Bandé. Een enorme ontwikkeling van de 18-jarige spits:

“Hij was al goed in de voorbereiding, tegen de kleinere ploegen, maar moest dan drie wedstrijden van de zijlijn toekijken. Hij had nog nooit in een professionele omgeving gevoetbald, maar we zagen wel een enorm potentieel in hem. En dat bewijst hij ook. Vijf doelpunten in vijf matchen is fantastisch! We zijn blij dat hij er is.

En ook op verdedigd vlak is hij van een enorme waarde. Hij heeft de longen om te lopen. Hij is goed in de spits, en ook op de rechterflank kan hij goed uit te voeten. We moeten hem laten groeien, en dan zal hij ongetwijfeld nog beter worden.”

 

Deze match toonde wel weer de ware aard van KV Mechelen:

“We speelden inderdaad met veel inzet, maar dat was de voorbije weken ook het geval. We speelden misschien niet zo’n mooi voetbal als in de vorige wedstrijden, maar we speelden wel volwassener en efficiënter.

Of we nu vertrokken zijn? Dat is heel moeilijk om te zeggen. Binnen een paar weken, als we 15 op 15 gehaald hebben, dan kan ik dat zeggen.

De ontlading was in ieder geval enorm. Daar trainen en spelen we voor!”